Kisvállalkozói forint betétek

Amennyiben vállalkozása fel nem használt, átmenetileg szabad pénzügyi forrásokkal rendelkezik, érdemes azokat lekötött betétbe helyezni arra az időszakra, amíg biztosan nem lesz ismét szükség az adott megtakarításra.

Futamidő (akár a 7 napostól a 8 hónapos lekötésekig) és kamatozás tekintetében is az Ön igényeihez igazodó, sokféle lekötött betétet kínál az OTP Bank.

Standard forint betét

Valamennyi mikro- és kisvállalkozás, non-profit szervezet és társasház köthet le betétet akár
OTP Banknál vezetett pénzforgalmi számla nélkül is.

Lekötött betét elhelyezésére elektronikus csatornán vagy írásbeli megbízása alapján van mód.

Standard fix kamatozású betétek

Fix kamatozás esetén betétje futamidejét Ön 7 és 180 nap közötti tetszőleges időtartamra választhatja meg és dönthet a betét lekötésének módjáról is:

  • fix kamatozású, egyszeri betétlekötés esetén a betét lejáratát követően a tőkét és a kamatot jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte;
  • fix kamatozású, folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján a tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük, az esedékes kamatot pedig jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte.
  • fix kamatozású, tőkésedő betétlekötésnél a betét fordulónapján az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük. A betétlekötés e módját 31 és 90 nap közötti futamidő esetén kínálja bankunk.
  • fix összeggel növelt, tőkésedő folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján az Ön által előre meghatározott állandó összeggel és az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett - figyelembe véve a betétösszeg nagyságának változása miatt esetleg bekövetkező kamatváltozást is - az eredeti futamidőre ismételten lekötjük. A betétlekötés e módját kizárólag 31, 91 és 180 napos futamidő esetén kínálja bankunk.

Egyedi betét

Amennyiben szabad pénzeszközének összege meghaladja a 30 millió Ft-ot, azt forintszámla-vezető fiókján keresztül a Hirdetményben közzétett kamatlábaknál magasabb kamat mellett is elhelyezheti fix kamatozású, egyszeri lekötésű betétként.

Kamatozás

A kamatszámítás első napja a betét lekötésének kezdő napja, míg az utolsó kamatnap a betét lejáratát megelőző nap.
A lekötött betétek utáni kamat elszámolására a betét lejáratakor (fordulónapján) kerül sor.


Speciális lekötések

Kisvállalkozói Net Betét

Az e-kivonat szolgáltatáscsomag igénybevétele mellett az interneten keresztül lekötött Net Betétekre megemelt kamatozást biztosítunk.

A lekötött összeg többszöri újrafordulása révén hosszabb távra is biztosíthatja a kedvezőbb kamatozást.

Csak e-kivonat szolgáltatáscsomaggal rendelkező bankszámláról (kivéve megtakarítási számla és tartós befektetési számla) indítható a betétlekötés OTPdirekt internetes szolgáltatáson vagy Electra Terminálon keresztül.

Ritmus Betét

Betétfeltörés esetén is kamatfizetés

A futamidő alatt egyhónapos befejezett kamatperiódusokra jár a fokozatosan növekvő kamat.

Betétlekötés (a társasházak és lakásszövetkezetek kivételével) az OTP Bank fiókjaiban, OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálatán, OTPdirekt internetes szolgáltatáson és Electra Terminálon keresztül.

Piramis Betét

Azoknak, akik szeretnének minél hosszabb időre kedvező kamatozást biztosítani szabad pénzeszközei számára, de tartanak attól, hogy az időközben váratlanul felmerülő kiadásaik miatt mégis szükség lehet betétben elhelyezett összegre.

Két hónapos befejezett kamatperiódusokra jár a fokozatosan növekvő kamat, így akkor sem éri teljes kamatveszteség, ha a második hónap után feltöri a betétet.

Betétlekötés az OTP Bank fiókjaiban, OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálatán, OTPdirekt internetes szolgáltatáson és Electra Terminálon keresztül.

 


Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok