Amennyiben vállalkozása fel nem használt, átmenetileg szabad pénzügyi forrásokkal rendelkezik, érdemes azokat lekötött betétbe helyezni arra az időszakra, amíg biztosan nem lesz ismét szükség az adott megtakarításra.

Futamidő (akár a 7 napostól a 31 napos lekötésekig) és kamatozás tekintetében is az Ön igényeihez igazodó, sokféle lekötött betétet kínál az OTP Bank.

Standard forint betét

Standard fix kamatozású betétek

Fix kamatozás esetén betétje futamidejét Ön 7 és 31 nap közötti tetszőleges időtartamra választhatja meg és dönthet a betét lekötésének módjáról is:

  • fix kamatozású, egyszeri betétlekötés esetén a betét lejáratát követően a kamatot jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte, míg a kamat összege azon a számlán kerül jóváírásra, amelyről a betételhelyezés történt, vagy amely számla erre a célra a megbízáson megjelölésre került.
  • fix kamatozású, folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján a tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük, az esedékes kamatot pedig jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte.
  • fix kamatozású, tőkésedő betétlekötésnél a betét fordulónapján az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük.
  • fix összeggel növelt, tőkésedő folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján az Ön által előre meghatározott állandó összeggel és az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett - figyelembe véve a betétösszeg nagyságának változása miatt esetleg bekövetkező kamatváltozást is - az eredeti futamidőre ismételten lekötjük.


Kamatozás

A kamatszámítás első napja a betét lekötésének kezdő napja, míg az utolsó kamatnap a betét lejáratát megelőző nap.
A lekötött betétek utáni kamat elszámolására a betét lejáratakor (fordulónapján) kerül sor.

Hogyan veheti igénybe?

Internetbankban

Intézze vállalkozása pénzügyeit az OTPdirekt internetes szolgátatással!

OTPdirekt Electra Terminálon

Válassza a minden speciális igényt kielégítő OTPdirekt Electra Terminált!

OTP Bank fiókban

Lekötött betét elhelyezésére írásbeli megbízása alapján van lehetőség, kérjük, keresse fel bankfiókunkat!

Fiók- és ATM-kereső
Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.