Kisvállalkozói deviza betétek

Amennyiben vállalkozása fel nem használt pénzügyi forrásokkal rendelkezik devizában, érdemes azokat lekötött betétbe helyezni arra az időszakra, amíg biztosan nem lesz ismét szükség az adott pénzeszközökre.

Futamidő (akár a 7 napostól az éven túli lekötésekig) és kamatozás tekintetében is sokféle lekötött betétet kínál az OTP Bank.

Standard deviza betét

Valamennyi mikro- és kisvállalkozás, non-profit szervezet és társasház köthet le betétet akár OTP Banknál vezetett pénzforgalmi számla nélkül is.

Lekötött betét elhelyezésére elektronikus csatornán vagy írásbeli megbízása alapján van mód.

Milyen lekötések közül választhat?

A betét elhelyezésekor 1, 3, 6 vagy 12 hónapban, illetve 100.000 EUR-nak megfelelő vagy azt meghaladó összegű betét esetén akár 7, 14 vagy 21 napban is meghatározhatja a lekötés futamidejét és dönthet a betét lekötésének módjáról is:

  • egyszeri betétlekötés esetén a betét lejáratát követően a tőkét és a kamatot jóváírjuk azon a számlán, amelyről a betételhelyezést kezdeményezte;
  • folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján a tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük, az esedékes kamatot pedig jóváírjuk azon a számlán, amelyikre azt a betét lekötésekor kérte.
  • tőkésedő folyamatos betétlekötésnél a betét fordulónapján az esedékes kamattal megnövelt tőkeösszeget a fordulónapon érvényes betétlekötési feltételek és kamatláb mellett az eredeti futamidőre ismételten lekötjük.

Kamatozás

A kamatszámítás első napja a betét lekötésének kezdő napja, míg az utolsó kamatnap a betét lejáratát megelőző nap.
A lekötött betétek utáni kamat elszámolására a betét lejáratakor (fordulónapján) kerül sor.


Kisvállalkozói Deviza Net Betét

Vegye igénybe deviza számlájához az e-kivonat szolgáltatáscsomagot, és az interneten keresztül lekötött Deviza Net Betétekre megemelt kamatozást biztosítunk.

Betétlekötés csak e-kivonat szolgáltatáscsomaggal rendelkező devizaszámláról (kivéve deviza megtakarítási számla) indítható OTPdirekt internetes szolgáltatáson vagy Electra Terminálon keresztül. Aktuális hirdetmények és üzletszabályzatok