Korábbi vásárlásait összevonhatja és utólag is részletfizetésbe helyezheti. Az elköltött összeget így egyenlő részletekben, több hónapra elosztva fizetheti vissza.

Ki veheti igénybe?

Ön a bank döntése alapján akkor veheti igénybe az Utólagos részletfizetést, ha

 • OTP hitelkártyája van és
 • főkártyabirtokos.

Hogyan működik?

 • Ön az adott elszámolási időszak utolsó napjáig dönthet arról, hogy egy vagy több min. 20 000 Ft összegű bolti és internetes vásárlását vagy min. 50 000  Ft-os készpénzfelvételét részletekben kívánja visszafizetni. Utólagos részletfizetésbe a társkártyabirtokos tranzakciói is áthelyezhetők.
 • A részletfizetés(ei)t az Ön hitelszámlájához kapcsolódó önálló részletfizetési alszámlá(ko)n tartjuk nyilván, főbb adatait (többek között az első esedékesség időpontját) az alszámlanyitást követően levélben küldjük el, illetve később a hitelkártya-számlakivonaton követheti nyomon.
 • A vásárlás összegét a kamatokkal együtt a választott futamidő alatt, egyenlő havi részletekben kell majd visszafizetnie, a hitelkártyáéval megegyező fizetési határidőben.

THM: 35,7%

Megnézem a reprezentatív példát

Hogyan igényelheti?

Internetbankban

Itt gyorsan és egyszerűen kiválaszthatja a részletfizetésbe helyezendő vásárlásait vagy készpénzfelvételét.

Telefonon

Hívja a plusz+36 (1) 366 6666 telefonszámot, szakértő kollégáink segítenek Önnek a részletfizetés beállításában!

OTP Bank fiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Hogyan történik az Utólagos részletfizetésbe helyezés?

 1. Hitelkártyás vásárlás vagy készpénzfelvétel

  Vásároljon OTP hitelkártyájával összesen legalább 20 000 Ft értékben (készpénzfelvétel esetén min. 50 000 Ft értékű tranzakcióra van szükség)!

 2. Utólagos részletfizetésbe helyezés

  Adja meg internetbankban, OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton vagy bankfiókban az Utólagos részletfizetésbe helyezendő tranzakció(ka)t!

 3. Futamidő kiválasztása

  Válassza ki, hány hónap alatt szeretné visszafizetni az összeget!

 4. Ellenőrzés

  Ellenőrizze a választott futamidőt és a teljes visszafizetendő összeget. A teljes visszafizetendő összeg tartalmazza a díjakat és a kamatot is.

 5. Megerősítés

  Ha mindent rendben talál, erősítse meg az Utólagos részletfizetési igényét!

Gyakran ismételt kérdések

Vásárlásai után nem fizet kamatot, ha a fizetési határidőig a teljes visszafizetendő összeget (azaz a felhasznált keretet) megfizeti. A visszafizetendő összeg a Részletfizetési szolgáltatás havi törlesztőrészletét is tartalmazza. A törlesztőrészlet tartalmazhat egy előre meghatározott kamatot a tőkerész mellett.

A hitelkártya felhasználható hitelkerete a részletfizetésbe tett összeggel csökken. Az adott hónapban megfizetett törlesztőrészlet tőkerészével a felhasználható hitelkerete mindig nő.

A havi minimum és a teljes fizetendő összeg is minden esetben tartalmazza a havi törlesztőrészletet, így Önnek kényelmesen, a hitelkártyás költéseivel együtt és egyidőben kell megfizetnie a tartozást.

A futamidő módosítását kezdeményezheti az OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy bankfiókjainkban. Módosítás esetén szerződésmódosítási díj kerül felszámításra, a hirdetményben meghatározott mértékben.

Teljes vagy részleges előtörlesztést kezdeményezhet az OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy bankfiókjainkban, a hirdetményben meghatározott előtörlesztési díj felszámítása mellett. Az előtörlesztett összeg (teljes előtörlesztés esetén, az addig elhatárolt kamattal együtt) visszavezetésre kerül a hitelszámlára és a visszavezetés napján végzett vásárlás típusú tranzakcióként kerül nyilvántartásra.

Ha a minimum fizetendő összeg sem kerül megfizetésre a türelmi időszak utolsó napjáig, akkor az üzletszabályzatban meghatározottak szerinti késedelmi díj terhelése mellett a lejárt, meg nem fizetett részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete után, a terhelés napjától számítva ügyleti kamatot, valamint a minimum fizetendő összeg meg nem fizetett része után a hirdetményben meghatározott késedelmi kamatot számítunk fel. Ha két egymást követő hónapban legalább a minimum fizetendő összeget nem fizeti meg, akkor az alszámla automatikusan megszüntetésre kerül és annak teljes tőketartozása, az addig nyilvántartott kamatokkal együtt visszavezetésre kerül a hitelszámlára, a részletfizetési szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatban foglaltak szerint.

A Részletfizetési szolgáltatás igénybevételétől az igénylést követő tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat. Ehhez nyilatkozatot kell tennie bármely OTP bankfiókban, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. Elállás esetén a megnyitott alszámla teljes összegét visszavezetjük a hitelszámlára, a visszavezetés napján végzett – az eredeti tranzakciónak megfelelően vásárlás vagy készpénzfelvétel típusú - tranzakcióként.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.