Ha Ön a bank döntése alapján a szolgáltatásra jogosult, meghatározhat egy limitet, mely összegtől vásárlásait automatikusan egyenlő havi részletekben fizetheti vissza, a választott futamidő alatt.

Ki veheti igénybe?

Kizárólag a bank előzetes bírálata és ajánlata alapján a főkártyabirtokos veheti igénybe, azonban a társkártya-birtokos által végzett tranzakciók is részletfizetésbe kerülnek az előre meghatározott limit elérése esetén.

Hogyan működik?

 • Beállíthat egy 20 000 Ft és 100 000 Ft közötti limitet, amely összegtől vásárlásai (fő- és társkártyás költések egyaránt) Automatikusan részletfizetésbe kerülnek.
 • A részletfizetésbe került összeget egyenlő havi részletekben kell visszafizetnie, az Ön által meghatározott futamidő alatt a hitelkártyáéval megegyező fizetési határidőben. A limit összege és a futamidő bármikor megváltoztatható a jövőbeli tranzakcióra vonatkozóan (visszamenőlegesen nem).
 • A részletfizetés(ei)t az Ön hitelszámlájához kapcsolódó önálló részletfizetési alszámlá(ko)n tartjuk nyilván, főbb adatait (többek között az első esedékesség időpontját) az alszámlanyitást követően levélben küldjük el, illetve később a hitelkártya-számlakivonaton követheti nyomon.

THM: 35,7%

Megnézem a reprezentatív példát

Hogyan igényelheti?

Internetbankban

Ellenőrizze az „Ajánlatok” között a láblécben vagy a képes ajánlati sorban, hogy kapott-e Automatikus részletfizetésre vonatkozó üzenetet, majd kövesse az utasításokat a szolgáltatás igényléséhez!

Telefonon

Hívja a plusz+36 (1) 366 6666 telefonszámot, szakértő kollégáinktól megtudhatja, jogosult-e a szolgáltatás igénylésére!

OTP Bank fiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Hogyan történik az Automatikus részletfizetésbe helyezés?

 1. Automatikus részletfizetés megállapodás

  Adja meg Internetbankban, OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton vagy bankfiókban azt a 20 000 és 100 000 Ft közötti limitet, amely összegtől Automatikus részletfizetésbe kerülnek a tranzakciók!

 2. Futamidő kiválasztása

  Válassza ki, hány hónapos futamidőre kéri az automatikus részletfizetések beállítását!

 3. Hitelkártyás vásárlás

  Vásároljon OTP hitelkártyájával a kiválasztott limitösszeg felett!

Gyakran ismételt kérdések

Vásárlásai után nem fizet kamatot, ha a fizetési határidőig a teljes visszafizetendő összeget (azaz a felhasznált keretet) megfizeti. A visszafizetendő összeg a Részletfizetési szolgáltatás havi törlesztőrészletét is tartalmazza. A törlesztőrészlet tartalmazhat egy előre meghatározott kamatot a tőkerész mellett.

A hitelkártya felhasználható hitelkerete a részletfizetésbe tett összeggel csökken. Az adott hónapban megfizetett törlesztőrészlet tőkerészével a felhasználható hitelkerete mindig nő.

A havi minimum és a teljes fizetendő összeg is minden esetben tartalmazza a havi törlesztőrészletet, így Önnek kényelmesen, a hitelkártyás költéseivel együtt és egyidőben kell megfizetnie a tartozást.

A futamidő módosítását kezdeményezheti az OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy bankfiókjainkban. Módosítás esetén szerződésmódosítási díj kerül felszámításra, a hirdetményben meghatározott mértékben.

Teljes vagy részleges előtörlesztést kezdeményezhet az OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy bankfiókjainkban, a hirdetményben meghatározott előtörlesztési díj felszámítása mellett. Az előtörlesztett összeg (teljes előtörlesztés esetén, az addig elhatárolt kamattal együtt) visszavezetésre kerül a hitelszámlára és a visszavezetés napján végzett vásárlás típusú tranzakcióként kerül nyilvántartásra.

Ha a minimum fizetendő összeg sem kerül megfizetésre a türelmi időszak utolsó napjáig, akkor az üzletszabályzatban meghatározottak szerinti késedelmi díj terhelése mellett a lejárt, meg nem fizetett részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete után, a terhelés napjától számítva ügyleti kamatot, valamint a minimum fizetendő összeg meg nem fizetett része után a hirdetményben meghatározott késedelmi kamatot számítunk fel. Ha két egymást követő hónapban legalább a minimum fizetendő összeget nem fizeti meg, akkor az alszámla automatikusan megszüntetésre kerül és annak teljes tőketartozása, az addig nyilvántartott kamatokkal együtt visszavezetésre kerül a hitelszámlára, a részletfizetési szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatban foglaltak szerint.

A Részletfizetési szolgáltatás igénybevételétől az igénylést követő tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat. Ehhez nyilatkozatot kell tennie bármely OTP bankfiókban, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. Elállás esetén a megnyitott alszámla teljes összegét visszavezetjük a hitelszámlára, a visszavezetés napján végzett – az eredeti tranzakciónak megfelelően vásárlás vagy készpénzfelvétel típusú - tranzakcióként.

A tájékoztatás nem teljes körű. A hitelkártya részletfizetési szolgáltatások feltételeit és a hiteldíj mértékét a vonatkozó üzletszabályzat és a hirdetmény tartalmazza.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.