Megérkezett a split the bill elven működő Számlabontó funkció!

Publikálva: 2023. augusztus 21. innováció, fejlesztések, internet- és mobilbank

Új mobilbanki fejlesztéssel teszi az OTP Bank még egyszerűbbé ügyfelei mindennapi pénzügyeinek intézését: az OTP MobilBankban elérhető Számlabontó funkció segítségével könnyedén szétbonthatók és rendezhetők a közös kiadások.

Szinte nincs olyan baráti társaság, ahol ne okozna bonyodalmat a számla rendezése egy közös vacsora vagy program után, de hasonló szituáció közös utazás során is felmerülhet. Ha egyben akarnak fizetni, sokszor ugyanaz vállalja magára a feladatot, ráadásul mindig van valaki, aki még az előző alkalomról is tartozik. Az egyesével fizetés sem igazán jó opció, mert lassú és körülményes.

Erre a gyakori helyzetre válaszul érkezett meg az OTP Bank új digitális megoldása, a split the bill elven működő Számlabontó, amelynek segítségével egyszerűen, bárhol, bármikor meg lehet osztani a közös számlát, és bekérni a többiektől a tartozást.

Hogyan működik?

Ha a közös fogyasztást valaki bankkártyával, egyben rendezi, az OTP MobilBank felületén a Tranzakciókra kattintva az adott számla összegét egyenlő arányban szétoszthatja a társaság tagjai között, majd egy gombnyomással bekérheti tőlük a rájuk eső részt fizetési kérelmek formájában.

Arra is van lehetőség, hogy az egyéni fogyasztásnak megfelelő összegekre bontsuk a számlát, ez esetben az egyes összegeket manuálisan lehet átállítani. A kérelem elküldése után a partnerek egy üzenetet fognak kapni arról, hogy fizetési kérelmük érkezett, amire a banki applikációban tudnak „válaszolni”, azaz elfogadni és fizetni vagy épp visszautasítani.

Érdemes tudni, hogy azok is egy kattintással rendezhetik a közös program után a tartozásukat, akik nem az OTP Bank ügyfelei. Ehhez az kell, hogy a társaság tagjainak bankja támogassa a fizetési kérelem szolgáltatást.

A fizetési kérelemben bekért összeg rendezésére legfeljebb 60 nap áll rendelkezésre, a kérelem küldője pedig folyamatosan figyelemmel kísérheti a kérelmek aktuális státuszát az internetbankban vagy a mobilbankban.

A további mobilbanki funkcióról bővebb információ ide kattintva érthető el.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.