Belépés a magánszemélyeknek szóló anyagokhozBelépés a magánszemélyeknek szóló anyagokhoz
Belépés a vállalkozásoknak szóló anyagokhozBelépés a vállalkozásoknak szóló anyagokhoz

Új tőkevédett alap - indul az OTP Fejlett Világ I. Alap jegyzési időszaka

2015. március 23-án indul az OTP Fejlett Világ I. Alapunk jegyzése. Új alapunkkal befektetőink úgy részesedhetnek négy fejlett piaci részvényindexen keresztül több száz vállalat futamidő alatti teljesítményéből, hogy a befektetett tőkéjüket nem kockáztatják, a befektetési jegyek névértéke ugyanis a futamidő végén minden esetben visszafizetésre kerül. Az OTP Fejlett Világ I. Alap befektetési jegyei napi diszkont árfolyamon, vételi jutalék nélkül 2015. május 08-ig vásárolhatóak meg.

Tőkevédett alapok lejárata és átalakulása

2015. március 31. Az OTP Feltörekvő Piaci Trend Fix VI., VII., VIII., IX., valamint az OTP Fejlett Piaci Trend Fix I., II.Alapok futamidejének lejárata. Ezen alapok eredeti futamidejük utolsó napján azonban nem szűnnek meg, hanem átalakulnak és határozatlan futamidejű, nyíltvégű alapokként működnek tovább. Az alapok határozatlan futamidejű, nyíltvégű alapokként való további működése biztosítja azt a lehetőséget, hogy a Befektetők az átalakulástól kezdődően döntésüktől függően bármikor élhessenek a befektetési jegyeik visszaváltásának lehetőségével, s az ilyen – döntésüktől függően későbbi – visszaváltás során is hozzájuthassanak ahhoz az értékhez, amelyhez az eredeti fizetési ígéret alapján – az átalakulás hiányában – az eredeti lejáratkori kifizetés, az eredeti rögzített hozam és az eredeti teljesítményrészesedés formájában jutottak volna hozzá. Bővebb információ az Átalakulásról a Közlemények között olvasható.

A svájci frank jelentős és váratlan erősödésének hatása

A Svájci Jegybank (SNB) 2015. január 15-én váratlanul eltörölte a 2011. óta érvényben tartott, az euróhoz mért 1,20-as árfolyamküszöböt. Az SNB korábban többször - legutóbb 2015. január 13-án - megerősítette teljes elkötelezettségét az 1.20-as sáv megtartása mellett, ám két nappal később mégis feladta korábbi vállalását. Mindez teljes meglepetésként érte a piac egészét, amely hirtelen óriási mértékű frankerősödést produkált.

Az OTP Alapkezelő által kezelt alapok közül a Svájci Jegybank váratlan lépése az OTP Supra Alap teljesítményét befolyásolja jelentős mértékben, az OTP G10 Euró Alap esetében az árfolyamingadozás mértéke a megszokott határokon belül maradt. Az OTP Alapkezelő más alapjainak teljesítményét a svájci frank erősödése nem érinti.
Az OTP Supra Alap életében előfordult már több nehezebb időszak: 2008-ban 13%-ot, 2009-ben 25%-ot, majd 2011-ben két hónap alatt ismét 25%-ot esett vissza az árfolyama, de az alap számottevő kockázata miatt a minimálisan ajánlott 3-5 éves befektetési időtávokon kiemelkedő teljesítményt ért el.

Az OTP Supra Alap évesített hozamai (2014. december 31.)

Időszak

Évesített hozam

1 év

8,13%

3 év

15,70%

5 év

21,09%

Indulástól

22,97%

Az OTP Supra Alap abszolút hozam szemléletben kezelt befektetési alap, amely származtatott eszközöket tartalmaz, ezért a jelenlegihez hasonló árfolyam ingadozások, visszaesések nem zárhatóak ki. Fontosnak tartjuk ezért a befektetésre ajánlott legalább 3-5 éves időtáv figyelembe vételét.
Természetesen az SNB váratlan lépését követően az OTP Supra Alap svájci frank kitettségét folyamatosan kezeljük. Az OTP Alapkezelő Zrt. továbbra is elkötelezett a befektetésre minimálisan ajánlott 3-5 éves időtávon a kockázatmentesnek tekinthető hozamok jelentős felülteljesítése iránt.

OTP Értékpapír Alapok

Kérjük, kattintson az alapcsoport nevére, majd válassza ki a megtekinteni kívánt alap nevét! Az alap neve alatt látható lesz árfolyama, az alapban kezelt vagyon összege és az adatközlés értéknapja.

2010. augusztus 10-től a több sorozatban kibocsátott alapok („A”, „B”, „C” sorozatok) közzétett nettó eszközértéke (vagyona) a sorozatok összesített nettó eszközértékét (vagyonát) jelenti.

*Zártvégű alapok esetében a befektetési jegyek adásvétele a tőzsdei adásvétel során elérhető vételi vagy eladási árfolyamon történik, mely az aktuális kereslettől és kínálattól függően eltérhet az alap befektetési jegyeinek mindenkori értékét tükröző napi árfolyamától. Az aktuális tőzsdei árról a BÉT honlapja nyújt tájékoztatást.
FELHASZNÁLÓ:
JELSZÓ:
  Segítség.
 

REGISZTRÁCIÓ