Átadták a 2024-es Üzleti Kiválóságért OTP Díjakat

Publikálva: 2024. május 15. kkv, elismerések, vállalkozás

A vállalati szektor szereplői is lehetőséget látnak az OTP Bank nemzetközi terjeszkedésében, hiszen ahol a bank feltűnik, ott megnő a magyar vállalkozások beruházási és kereskedési kedve – hangzott el az idei OTP Bank Üzleti Gálán, ahol példás sikereket elért közép- és nagyvállalatokat díjaztak. Az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a nemzetközi terjeszkedés területén kiemelkedő hazai díjazottak mellett egy szlovén cég is elismerésben részesült.

Figyelemreméltó teljesítmény a vállalati szektorban, ha egy piaci szereplő az üzleti sikerei mellett értékteremtő munkát végez és iparága fejlődéséhez is hozzájárul. Az OTP Bank az ilyen vállalatok elismerésére hozta létre 2023-ban – hagyományteremtő céllal – az Üzleti Kiválóságért OTP Díjat. Az innovatív, társadalmilag felelős és nemzetközi terjeszkedésben kimagasló hazai szereplők mellett idén először a pénzügyi csoport egyik külföldi leánybanki partnere is átvehette az elismerést.

Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a díjátadón kiemelte, hogy 2024-ben várhatóan újra növekvő pályára áll a régió és hazánk gazdasága, így a jövőt illetően van ok a bizakodásra. „Miután a turbulens makrogazdasági környezetre a vállalkozások visszafogottabb tervezéssel reagáltak, a kormányzat átfogó hitelprogramokat indított a beruházás, a kereskedés és a termelés ösztönzése érdekében, amiben bankunk kiemelt szerepet vállalt, és ezt a jövőben is folytatni kívánjuk. További célunk a meglévő jó ügyfélkapcsolatok megőrzése, a jelenlegi hitelállomány volumenének megtartása és fejlesztése, a zöldhitelek arányának növelése, valamint a digitális ügyfélkiszolgálás szerepének erősítése” – mondta a vezérigazgató-helyettes. Wolf László arra is rámutatott, hogy a már 12 országban jelenlévő cégcsoport nemzetközi terjeszkedése a gazdaság más szereplőinek, köztük a vállalati szektornak is új lehetőségeket jelent. Ugyanis az a tapasztalat, hogy ahol az OTP Bank feltűnik és megerősödik, ott megnő a magyar vállalkozások beruházási és kereskedési kedve.

Szőcs Gábor, makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy hosszú távon egy ország gazdasági lehetőségét a vállalkozói attitűd és az innováció határozza meg. A vállalkozói attitűdnek szakismeretre kell épülnie, ám tartalmaznia kell a rátermettséget is. „Az innovációban a kormánynak és a kormányzati gazdaságpolitikának is szerepe van, hiszen ha inspiráljuk az innovatív kezdeményezéseket, és ezt gazdaságpolitikai szempontból is ösztönözzük, akkor a piac és az állam összekapcsolása sokkal könnyebben megtörténhet. Ebben pedig kitűnő szereplő a magyarországi bankrendszer, amely összekapcsolja a piaci vállalkozói és innovációs folyamatokat az állami gazdaságpolitikával, így azok egymást erősítve tudnak hatni a gazdasági növekedésre” – tette hozzá a helyettes államtitkár.

Az Üzleti Kiválóságért OTP Díjat négy kategóriájának jelöltjeit, majd a nyerteseket az OTP Bank vezetőiből álló szakmai zsűri választotta ki a bank régiós szervezeteinek javaslatai alapján.

Átadták a 2024-es Üzleti Kiválóságért OTP Díjakat

A 2024-es díjazottak:

Innovatív megoldások kategóriában: Sanatmetal Kft. – A több mint 50 éve működő családi vállalkozás a hazai és nemzetközi orvosi egészségügyi termékek piacának meghatározó szereplője. Kiemelt hangsúlyt fektet a folyamatos innovációra, aminek révén kínálata évente 1.000 termékkel bővül.

Társadalmi felelősségvállalás kategóriában: Halker Kft. – A professzionális élelmiszer nagykereskedelemként működő családi vállalkozás szerepe jelentős a halfogyasztás és a Balaton környéki halgazdálkodás fellendítésében, miközben kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra.

Nemzetközi terjeszkedés kategóriában: AutoWallis Csoport – Meghatározó autókereskedelmi és mobilitásszolgáltató vállalatként 16 közép-kelet-európai országban van jelen, 24 képviselt márkával. Több évtizedes autópiaci ismereteire támaszkova az elsők között ismerte fel a régiós terjeszkedésben rejlő üzleti potenciált.

Leánybanki partner kategóriában: Impol 2000, d. d. – Az 1825-ben létrejött, alumíniumfeldolgozással foglalkozó vállalat Szlovénia ötödik legnagyobb exportőre, európai, észak-amerikai és ázsiai ügyfeleket is kiszolgál. Gyártása során kiemelt hangsúlyt fektet az energiahatékonyságra és a fenntarthatóságra.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.