Új eszközt ad ügyfelei kezébe a csalások ellen az OTP Bank

Publikálva: 2024. április 12. internet- és mobilbank, közérdekű tájékoztatás

Please scroll down for English version

A hitelintézet május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban.

Az elmúlt időszakban megnövekedett számú, változatos módszereket használó adathalászaton alapuló bűncselekmények ellen most egy rugalmas, könnyen kezelhető és az ügyfelek egyéni igényeire szabható napi átutalási limitet vezet be az OTP Bank. Ez a lépés összhangban van a Magyar Nemzeti Bank biztonsági ajánlásával.

Az új mobilbanki funkció május 8-tól lesz elérhető az OTP Bank ügyfelei számára. Az induló alapbeállítása napi egymillió forintban fogja maximálni a bankszámlás utalások összegét, ezt az alapbeállítást azonban minden, OTP MobilBankot használó ügyfél a mobiltelefonján, OTP InternetBankot vagy OTPdirektet használó ügyfél a bank telefonos Contact Centerében vagy bankfiókjaiban az egyéni igényei szerint meg tudja változtatni. Amennyiben még nagyobb biztonságra vágyik, lejjebb állíthatja a napi korlátot, így tovább csökkentve egy sikeres csalás esetén a maximális veszteséget. Amennyiben pedig egy ügyfél bankolási szokásai naponta több mint 1 millió forint átutalásával járnak, természetesen korlátlanul emelhető is a napi limit.

„Újabb és újabb fejlesztésekkel támogatjuk ügyfeleink kényelmes, gyors és biztonságos digitális bankolását. A május 8-án bevezetésre kerülő új, OTP MobilBanki funkció ugyanazt a kontrollt adja lakossági ügyfeleink kezébe a bankszámla átutalások esetében, amit a bankkártyáknál már megszoktak és megkedveltek. A biztonság mellett a kényelemre is odafigyelünk, így az átutalási limit módosítása is ugyanolyan egyszerűen működik majd, mint a kártyalimitek esetében” – mondta Kuhárszki András, az OTP Bank digitális fejlesztésekért felelős Omnichannel területének vezetője.

Aki nem kívánja igénybe venni az OTP MobilBankot és napi pénzügyeit továbbra is kizárólag az OTP InternetBankban szeretné intézni, akkor a napi átutalási limitet bármelyik OTP Bank fiókban módosíthatja.

English version

As of 8 May 2024, We will set automatically a daily transfer limit for InternetBank and MobileBank transfers.

As of 8 May 2024, we are automatically setting a daily transfer limit of HUF 1 million for OTP InternetBank and MobileBank transfers. This service is aimed at securing your data. Please update your MobileBank application, where you can modify the daily transfer limit at any time or even suspend it temporarily.

As of 8 May 2024, we are setting a daily limit of HUF 1 million for all our clients (with a Digital Service Contract) using OTP InternetBank or OTP MobileBank for transfers. This means that from now on, as a retail client, you will be able to transfer up to HUF 1 million per day at the most from the new OTP InternetBank and OTP MobileBank. This restriction does not affect transfers between your own accounts.

You can conveniently modify the daily transfer limit of HUF 1 million at any time or even suspend it temporarily (until the end of the day) in OTP MobileBank.

If you are not yet using the new OTP MobileBank, you can download the application to Android devices from Google Play and to iOS devices from Apple Store.

As of 8 May 2024, If you do not wish to use OTP MobileBank and would like to continue to manage your daily finances exclusively through OTP InternetBank, you can modify the daily transfer limit at any OTP Bank branch.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.