Az OTP Bank szélerőműpark-beruházást finanszíroz Romániában

Publikálva: 2024. május 8. fenntarthatóság, vállalkozás, környezetvédelem

Az OTP Bank jelentős megújulóenergia-beruházáshoz biztosít 46,3 millió euró finanszírozást Romániában. Az épülő szélerőműpark amellett, hogy támogatja az ország széndioxidkibocsátás-csökkentési törekvéseit, a régió további fenntartható fejlődése szempontjából is mérföldkő lehet.

Az OTP Bank 46,3 millió euró hitelt nyújt a romániai Urleasca szélerőműpark megépítésére és üzemeltetésére az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD) közös, 92,6 millió eurós projektfinanszírozási csomag részeként. A 102 MW kapacitásúra tervezett szélerőműpark várhatóan jelentős, évi 277 GWh tiszta villamos energiát termel, és évente mintegy 115.000 tonna szén-dioxid kibocsátását váltja ki. Románia korábban vállalta, hogy növeli a megújuló energiaforrások arányát a teljes energiafogyasztásban, és ez a beruházás nagyban hozzájárulhat a célkitűzés teljesítéséhez.

"Az OTP Csoport jelenleg 12 országban van jelen Kelet-Közép-Európában és Közép-Ázsiában. Számunkra kiemelt stratégia cél, hogy hozzájáruljunk a fenntartható projektek megvalósulásához, például a zöld projektek finanszírozásával. Az Urleasca szélerőmű park jelentőségét az EBRD részvétele is mutatja. Bízunk benne, hogy a projekt során szerzett tapasztalatainkat további zöld projektekben is kamatoztatni tudjuk majd” – mondta Dr. Németh Miklós, az OTP Bank speciális finanszírozási ügyvezető igazgatója.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.