A koronavírus világjárvánnyal összefüggésben kialakult helyzetre tekintettel kihirdetett 47/2020. (III. 18.) számú, valamint 62/2020. (III. 24.) Korm. rendeletek alapján az adósnak a hitelező által üzletszerűen nyújtott, 2020. március 18-án fennálló hitel- és kölcsönszerződésből, illetve pénzügyi lízingszerződésből eredő tőke-, kamat- és díjfizetések tekintetében mind a természetes személyeket, mind a vállalkozásokat fizetési haladék (a továbbiakban: fizetési moratórium) illeti meg. Részletek

Miért előnyösek az önálló és támogatással kombinált hitelek?

  • Az Önálló Hitelprogramok keretében kamat, kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj és szerződésmódosítási díj nélkül juthat vállalkozása hitelhez.
  • A Kombinált Hitelprogramok vissza nem térítendő támogatást és kedvező, 1-2%-os kamatozású hitelt nyújtanak vállalkozásának.
  • Mindkét esetben minimális önerő szükséges, és a hitellel kapcsolatos költségek az érintett vállalkozásban elszámolhatók.

Mekkora lehet a forrás összege?

  • A támogatás mértéke és a hitel összege az egyes programok esetében eltérő, de 1 millió Ft-tól akár 3 milliárd Ft-ig is terjedhet a vállalkozás részére nyújtott forrás összege.

Kik igényelhetik?

  • Devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel rendelkező, gazdaságilag potenciálisan életképes, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő mértékében hozzájutó mikro-, kis- és középvállalkozások.

Hogyan igényelheti?

Telefonos ügyintézőnél

Kérjen visszahívást és munkatársaink időpontot foglalnak Önnek a legközelebbi bankfiókba!

OTP bankfiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

OTP "MFB Pontok" országos listája