Ügyfelünkként a Ki-és befizető ATM-eken bármikor intézheti befizetéseit saját és más, OTP Banknál vezetett fizetési számlákra is.

Miért előnyös?

 • Gyorsan, sorban állás nélkül, a fióki nyitvatartástól függetlenül a nap 24 órájában és hétvégén is elérhető befizetési lehetőség.
 • A bankfióki befizetésnél kedvezőbb feltételek mellett.A bank a díjkedvezményt akció keretén belül visszavonásig, de legkésőbb a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) 2023. évi infláció közzétételét követő 2. hónap első napjáig (2024. március 1.) biztosítja. Részletek a hirdetményben.
 • A befizetett összeg azonnal rendelkezésre áll.
 • Egy tranzakcióban akár 200 darab bankjegyet is befizethet egyszerre, a bankjegyek állapotától függően.
 • Egy tranzakcióban akár 4 millió forintot is befizethet egyszerre.
 • Akár egyszerre is befizethet saját és másvalaki OTP Bankos számlájára. Amennyiben a teljes összegnek csak egy részét kívánja a harmadik fél részére befizetni, akkor a fennmaradó összeget az Ön számláján írjuk jóvá.

Milyen kártyával használható?

Forint alapú lakossági betéti kártyák

Mastercard, Maestro, Visa és OTP emblémás bankkártyák

Forint alapú üzleti betéti kártyák

Mastercard és Visa emblémás bankkártyák

 

Hogyan működik?

Megmutatjuk, milyen lépései vannak az ATM-en történő készpénzbefizetésnek saját és más, OTP Banknál vezetett fizetési számlára. Elmagyarázzuk azt is, mire érdemes figyelni a befizetéskor.

Mire figyeljen?

 1. Az automata az összehajtott vagy összeragadt bankjegyeket visszaadja, így lehetősége van megvizsgálni azokat. Ezt követően folytatni tudja a befizetést a már széthajtogatott bankjegyekkel. Az ATM a befizetés során elvégzi a bankjegyek vizsgálatát és feldolgozza azokat, majd a befizetés eredményét címletezve megjeleníti a képernyőn. Amennyiben Ön a megjelenített eredményt nem fogadja el, akkor a befizetés folyamata megszakítható. Ekkor az ATM a bankjegyeket visszaadja Önnek.

 2. Az esetlegesen hamis bankjegyeket az ATM bevonja, melyeket az MNB erre vonatkozó rendelkezései szerint a bank az MNB-hez eljuttat. A berendezés által bevont hamisgyanús bankjegyek darabszámát az ATM külön feltünteti a bizonylaton, de ezek a tranzakcióban nem kerülnek jóváírásra. Az MNB vizsgálata alapján a valódi bankjegy ellenértékének jóváírása utólag történik meg a kártyaszámlán.

 3. Az új befizetési tranzakció eltér a korábbi borítékos befizetési lehetőségtől, a bankjegyeket boríték használata nélkül, közvetlenül az automatába kell helyezni.

 4. A befizetéseket az egyéb automatákhoz hasonlóan munkanapokon, hétvégén és ünnepnapokon is el lehet végezni.

Hol érheti el?

Használja ATM-keresőnket!

A befizetésre is alkalmas ATM-ekre részletes keresőnkben tud keresni!

Hirdetmények, üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.