Új elnök az OTP Alapkezelő Zrt. Igazgatóságának élén

Publikálva: 2021. október 6. kinevezések

Az OTP Alapkezelő Zrt. közgyűlése 2021. október 5-én Bánfi Attilát a Társaság Igazgatóságának tagjává, majd az Igazgatóság elnökévé választotta. A szakember közel 10 éve csatlakozott az OTP Bankhoz, jelenleg az OTP Private Bankinget is magába foglaló, csoportszinten működő OTP Global Markets Igazgatóság ügyvezetője. Új megbízatásának célja, hogy az OTP Csoport regionális jelenléte a legnagyobb hazai alapkezelő 1 termékeinek csoportszintű kiterjesztésével tovább erősödjön, és a szorosabb együttműködésből az ügyfelek szélesebb körű kiszolgálást és termékkört érjenek el.

Bánfi Attila több, mint 20 éves hazai és nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik pénz- és tőkepiaci, befektetés-szolgáltatási és vagyonkezelési területen. A szakember 2006-2011 között a jelenlegi Intesa Sanpaolo csoportban vezette a szerb Banca Intesa Beograd treasury-jét, majd 3 évig az ukrán leánybank Investment Banking üzletágát. Ezt követően a doktori cím megszerzése után csatlakozott az OTP Bankhoz. Kezdetben a magyarországi treasury üzletág irányításáért felelt, majd 2019 januárjában átvette a Regionális Treasury Igazgatóság ügyvezető igazgatói pozícióját, amely terület intenzív építkezést követően átalakult, és az ezt kifejező névváltás után OTP Global Markets Igazgatóság néven folytatja kibővített tevékenységét. Az OTP Global Markets Igazgatóság csoportszinten irányítja többek között az OTP Private Bankinget, a befektetési szolgáltatási tevékenységet, a kibocsátási és letétkezelési területet, az intézményi kapcsolattartást, a diszkrecionális portfóliókezelést, valamint a markets (korábbi treasury) üzletágat is.

Bánfi Attila

Az OTP Global Markets, építve az OTP Csoport regionális jelenlétére, nemzetközi pénz- és tőkepiaci szolgáltatások széles spektrumát, valamint letétkezelési, befektetési és kiegészítő szolgáltatásokat kínál csoportszinten 11 országban. Az OTP Global Markets víziója, hogy azokban az országokban, ahol az OTP Csoport jelen van, a pénzintézet ügyfelei mindenhol ugyan azzal a magas szintű kiszolgálási modellel találkozzanak, azonos kiemelkedő színvonalú szolgáltatást kapjanak helyszíntől függetlenül, teljeskörű termékkör elérésével. Bánfi Attila az új megbízatása mellett a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának és az oroszországi OJSC OTP Bank Igazgatóságának is tagja.

Az OTP Alapkezelő Zrt. a legnagyobb hazai alapkezelő társaság, a befektetési alapokban és intézményi portfoliókban kezelt vagyona 2021. augusztus 31-én meghaladta az 1 715 milliárd forintot. Ezzel a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által publikált adatok alapján részesedése a hazai nyilvános értékpapír- és speciális alapok piacán 24,78%. A Társaság a hazai alapkezelési piacon az elsők között alakult 1993-ban. 1996 óta kezel nyilvános, nyíltvégű értékpapír alapokat, illetve 2000 óta nyugdíjpénztári, 2002 óta pedig egyéb intézményi portfoliókat is. A lakossági befektetők a hagyományosnak tekinthető pénzpiaci, kötvény, vegyes és részvényalapok mellett számos olyan speciális termék közül választhatnak, mint az abszolút hozamú származtatott alapok, árupiaci alap, zöld tematikus részvényalap, céldátum alapok, illetve euróban és dollárban kibocsátott befektetési alap sorozatok. Az OTP Alapkezelő alapjainak vezető forgalmazója az OTP Bank Nyrt., de kiemelt alapjai emellett további 10 befektetési szolgáltatónál érhetők el, elsősorban private banking szolgáltatás keretében. Az Alapkezelő az OTP Bank kelet-közép-európai stratégiájához kapcsolódva közös leányvállalatokat alapított Horvátországban, Romániában, Bulgáriában és Ukrajnában az OTP Bank leánybankjaival, amelyek a helyi ügyfelek számára bocsátanak ki és kezelnek befektetési alapokat.


1 A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége adatai alapján

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.