Lezárult az OTP Csoport történetének legnagyobb bankvásárlása

Egyszámjegyű áremelés az OTP Bank lakossági számlacsomagok díjainál

Publikálva: 2024. február 8. közérdekű tájékoztatás

Az OTP Bank a digitális, elektronikus átutalásoknál egyszámjegyű, a többi díjnál differenciált ármódosítást hajt végre 2024. március 1-től lakossági ügyfeleinél. Ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokásokkal rendelkező ügyfelek többsége egyszámjegyű emelést fog érzékelni az előző évben kifizetett banki díjaihoz képest.

Amint az ismert, a Központi Statisztikai Hivatal a tavalyi évre 17,6 %-os inflációt állapított meg. A bankoknak lehetősége van akár az inflációt elérő szinten emelni a számlavezetési díjakat. Az OTP Bank nem ezt a megoldást választotta.

Egyes szolgáltatásoknál például továbbra is marad a díjmentesség. A hitelintézet kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra, és különösen fontosnak tartja a pénzügyi edukációt, a gyakorlati tudás biztosítását a fiatalok számára. Épp ezért továbbra is díjmentesen biztosítja az OTP Junior számlát (számlavezetés, éves bankkártya díj, valamint Internet és Mobilbanki szolgáltatás) a 24 év alattiak számára, valamint az elektronikus átutalás is díjmentes marad a fiatal ügyfelek számára havi 100 000 forintig.

Az online utalások esetében minden ügyfél számára továbbra is megmarad az akciós díjmentesség 20 000 forint alatti utalások esetében, havonta összesen 500 000 forint összegig, amihez csupán az ügyfeleknek igényelniük kell a megfelelő kedvezményelemet.

Az elektronikus átutalások, valamint egyes számlacsomagok esetében egyszámjegyű emelésre számíthatnak az ügyfelek a többi díjnál pedig differenciált lesz az ármódosítás. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az átlagos bankolási szokással rendelkező ügyfelek­ többsége az előző évi költségekhez képest egyszámjegyű emelkedést fog tapasztalni.

Az OTP Bank nem csak a bankolási szokásokat vette figyelembe az árazási gyakorlat kialakításakor, hanem az ügyfelek utazási szokásait is. Hiszen az Árfolyam+ kedvezménycsomag - bevezetése óta - nagyon népszerű az ügyfelek körében, mert ezzel a megoldással bankkártyás vásárlás esetén középárfolyamon vásárolhatnak külföldi utazásaik során. Emiatt az OTP Bank a csomag díjmentességét egy évvel meghosszabbítja. Az ügyfelek számára kedvező változás az is, hogy a szolgáltatás igénybevételének felső limitje duplájára, 600 000 forintra emelkedik, és valamennyi devizanemre érvényes lesz.

Az OTP Bank törekszik arra, hogy a jövőben is megbízható, versenyképes, gyors, kiszámítható és biztonságos szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei számára.

Az új díjak 2024. február 9-től a hitelintézet érintett termékoldalain a hirdetményekben vagy a kondíciók aloldalon találhatóak meg.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.