Első zöld jelzáloglevél

A hazai piacon elsőként zöld jelzáloglevelet hozott forgalomba az OTP Csoport

Publikálva: 2021. augusztus 17. fenntarthatóság

Az OTP Csoport a hazai piacon elsőként bocsátott ki zöld jelzáloglevelet, hiszen 2021. augusztus 16-án sikeresen megtörtént az OTP Jelzálogbank Zrt. OJB2031/I jelzálogleveleinek nyilvános forgalomba hozatala. Az aukción összesen 10,08 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be a tőkepiaci szereplők, amelyből a kibocsátó 5,02 milliárd forintot fogadott el.

A zöld jelzáloglevél-kibocsátás szempontjából fontos, hogy a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele a pénzügyi befektetők körében is kezd egyre hangsúlyosabbá válni.

"Meggyőződésünk, hogy a jelzáloghitelezés területén a korábbiaknál hatékonyabban lehet változást elérni és tevékenyen hozzájárulni a kedvezőtlen energiahatékonysági mutatókkal rendelkező hazai lakóingatlan-állomány megújulásában. A mai zöld jelzáloglevél kibocsátás az első lépés ezen cél felé, illeszkedve az OTP Csoport fenntarthatósági célkitűzéseihez" - nyilatkozta a kibocsátást követően Becsei András az OTP Jelzálogbank vezérigazgatója.

A befektetők igénye is növekszik az olyan eszközök iránt, amelyek zöld célokat finanszíroznak. Ezt a trendet erősíti a Magyar Nemzeti Bank 2021 augusztusában induló Zöld jelzáloglevél-vásárlási programja, amelynek kifejezett célja a hazai zöld jelzáloglevél-kibocsátás ösztönzése. Az OTP Jelzálogbank erre a piaci szemléletváltásra a forrásszerzési stratégiájának átalakításával, a jelzáloglevél-kibocsátási programjának kibővítésével készül. Kiemelt cél, hogy 2021-től a Társaság folyamatosan bocsásson ki zöld jelzálogleveleket.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.