Rendkívüli időszakban is felelősen

Rendkívüli időszakban is felelősen

Publikálva: 2021. július 19. fenntarthatóság, támogatás, környezetvédelem

Az OTP Csoport évente jelentésben teszi közzé fenntarthatósági teljesítményéről szóló beszámolóját. A kiadvány bemutatja a felelős vállalatirányítás főbb irányelveit, az eredményeket, a környezetre és társadalomra gyakorolt főbb hatásokat.

Elkészült és megjelent 2020-as Fenntarthatósági Jelentés, amely a felelős működés és a fenntarthatóság szemszögéből, átfogóan mutatja be az OTP Csoport tevékenységét és eredményeit.

A 2020-as év a szó minden értelmében rendkívüli volt. Válság idején különösen fontos tudatosítani, hogy minden nehézség egyben lehetőség is. Lehetőség a megújulásra, a fejlődésre, új látásmódok, eljárások alkalmazására. Ebben az időszakban is kiemelt mértékben szem előtt tartotta a Csoport az ügyfelek és a társadalom iránti felelősségvállalás szempontjait is.

Az alábbiakban röviden néhány témáról, amelyekről a jelentésben szó esik.

Gyorsuló digitalizáció

Az online szolgáltatások és a készpénzmentes fizetési lehetőségek szerepe 2020-ban a korábbiaknál is fontosabbá vált. A járvány hatásaira az OTP Csoport időben és hatékonyan reagált. Előnyt jelentett, hogy a fejlesztéseket nem a járvány kitörésekor kellett elindítani, számos megoldás, így az internet- és mobilbankot és az ezeken keresztül elérhető banki szolgáltatásokat már korábban is bevezette a hitelintézet. Ebben az időszakban ugrásszerűen nőtt a digitális megoldások iránti igény, tartósan emelkedett a korszerű szolgáltatásokat használók száma.

Az agilis munkamódszerre való átállásnak köszönhetően az újabb és újabb fejlesztések folyamatosan jelentek meg, alkalmazkodva a változó körülményekhez. Például, a mesterséges intelligenciának köszönhetően korábban elképzelhetetlen sebességgel sikerült feldolgozni a hiteltörlesztési moratóriumhoz kapcsolódó adatokat.

Elkötelezettség a pénzügyi ismeretek fejlesztése iránt

A pénzügyi kultúra fejlesztése több éve az OTP Bank legnagyobb hatású társadalmi szerepvállalási tevékenysége . Hosszú ideje, számos eszközzel segíti a hitelintézet a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítését. A pénzügyi edukáció javítása a régió fejlődésének egyik fontos pillére. Új alapokra került az OTP Fáy András Alapítvány pénzügyi képzése. A megújított OK Oktatási és Innovációs Központ a jövőben még nagyobb kapacitással, modernebb eszközökkel várja a diákokat.

Bővülő zöldfinanszírozás

Az OTP Csoport számára kiemelt cél, hogy 2023-ra a legfelkészültebb kelet-közép-európai bankká váljon a zöldfinanszírozás területén is. Felelősen működő vállalatként a környezeti és társadalmi fenntarthatóság iránti elkötelezettség jegyében elkezdődött az ESG (környezet, társadalom, irányítás) szempontokat kiemelten kezelő szervezeti átalakítás, illetve az ESG stratégia kialakítása is. Új szervezeti egységként létrejött a Zöld Program Igazgatóság.

Az OTP Csoport 15. Fenntarthatósági jelentése ide kattintva tölthető le. A fenntarthatósággal kapcsolatos törekvésekről itt olvashat bővebben.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.