Újabb hídfőállás Montenegróban

Publikálva: 2019. július 26. akvizíció

Az OTP Csoport montenegrói leánybankja, a CKB tulajdonába került a Societe Generale banka Montenegro, pénzügyileg is lezárult a februárban kötött adásvételi szerződés. Az akvizícióval 28 százalékra nőtt az OTP Csoport piaci részesedése a nyugat-balkáni országban.

Bankvásárlással erősítette meg az OTP Csoport a korábbi években elért pozícióját kelet-közép-európai régióban: sikeresen lezárult az az adásvételi folyamat, amelynek keretében a montenegrói leánybank, a Crnogorska komercijalna banka megvásárolta a Societe Generale Csoport montenegrói leánybankját.

A Societe Generale Montenegro 11,9%-os piaci részesedésével Montenegró harmadik legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. Az akvizíciót követően a teljes integráció lezárásáig a társaság a Podgoricka banka nevet viseli – a pénzintézetet ezen a néven alapították 1906-ban. Patinás múltja ellenére egy modern és dinamikus pénzügyi intézmény, amely banki szolgáltatások széles skáláját nyújtja magánszemélyeknek és jogi személyeknek egyaránt.

Nagy lehetőségek Montenegróban

Az OTP Bank 2006-ban lépett be a montenegrói piacra, a CKB megvásárlásával. Már ekkor látható volt, hogy az ország és bankszektora egyaránt komoly növekedési potenciált mutat, amit az idő igazolt is. Az elmúlt csaknem másfél évtized alatt az OTP Csoport leánybankja végig a piac egyik legstabilabb és legfontosabb szereplője maradt, univerzális kereskedelmi bankként a banki tevékenység minden fontos szegmensében megőrizte vezető szerepét. 2019-ben elnyerte a Global Finance „The best bank in Montenegro” díját, és számos elismeréssel rendelkezik szakmai és egyéb szervezetek részéről is.

Bár az OTP Bank eddig is piacvezető volt Montenegróban, a most lezárult akvizícióval 28 %-osra növelte piaci részesedését, és célja ennek további növelése.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.