Zsinórban nyolcadszor lett az OTP a legjobb magyar privátbanki szolgáltató

Publikálva: 2020. november 10. elismerések

Idén sorozatban nyolcadik alkalommal választotta a The Banker magazin az OTP Bankot a legjobb privát banki szolgáltatónak Magyarországon. A bíráló bizottság a pénzügyi mutatók alakulása és a szolgáltatások színvonala mellett az innovációkat is értékelte a tavalyi évre vonatkozóan. A The Banker díja mellett további nemzetközi és hazai elismerésekben is részesült az OTP.

Ismét az OTP Bank vagyonkezelési üzletága vehette át a legjobb hazai privátbanknak járó elismerést a mértékadó Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó, The Banker magazin és a Professional Wealth Management című szakfolyóirat által szervezett Global Private Banking Awards Gálán.

A neves szakmai bíráló bizottság részletesen elemezte a bankok pénzügyi teljesítményét, hatékonyságát és piaci részesedésének alakulását.

’’Az OTP privát banki üzleti modelljének tartós versenyképességét jelzi, hogy vagyon növekedési dinamikája az elmúlt 10 évben – a piacot meghaladóan - átlagosan 14,5% volt. Az értékelés alapjául szolgáló 2019-es évben pedig 25%-os rekord mértéket ért el a kezelt vagyon bővülése, amely év végére meghaladta a 2.100 Mrd Ft-ot. Ennek köszönhetően piaci részesedésünk tavaly +1%ponttal, 36% fölé emelkedett, melyet 2020 első félévének turbulens időszakában is sikerült megtartani. A 425 Mrd Ft-ot kitevő tavalyi állomány növekedés háromnegyedét a szintén rekordot jelentő, 324 Mrd Ft-os friss pénz beáramlás adta. 2019-ben az OTP-n belüli teljes lakossági megtakarítási állománybővülés 41%-a a privát banki szegmenshez köthető, miközben az üzletági jövedelmezőség is rekord szintet ért el. Az OTP Bank dominanciája nem csak a legmódosabb ügyfelek vagyonkezelése terén érhető tetten, hiszen a kiemelkedő privát banki teljesítmény mellett a szintén dinamikusan növekvő, teljes háztartási megtakarítási piacon is meghatározó, 32% feletti részesedéssel bírunk” – mutatott rá Takács András, az OTP Bank Vagyonkezelési és Megtakarítási Igazgatóságának ügyvezető igazgatója .

A nemzetközi elismerések sorában a Banker magazin mellett a Global Finance magazin is az OTP-nek ítélte a legjobbnak járó díjat Magyarországon, a 2019 második és 2020 első félévében nyújtott teljesítményéért. Továbbá szintén az OTP Bank nyerte el a magazin Best Foreign Providers díját Magyarországon és Bulgáriában egyaránt. A nemzetközi bírálók és az ügyfelek mellett a hazai privátbanki szakma is elismeri az OTP vagyonkezelési üzletágának szolgáltatásait és teljesítményét, amit bizonyít a Blochamps privátbanki tanácsadó cég szervezésében megrendezett Private Banking Hungary díjátadón az Erste Bankkal holtversenyben kiérdemelt „Év Magyar Privátbanki Szolgáltatója” cím is. Emellett az ’’Év Üzletágfejlesztője’’ díj egyikét is az OTP nyerte, továbbá „Az év junior privátbankára” kategóriában is munkatársunk diadalmaskodott.

Az OTP Private Banking szolgáltatásai Magyarország 37 pontján, 178, magasan képzett privát banki tanácsadó segítségével vehetők igénybe. Bővebb információk a szolgáltatásról a hitelintézet honlapján találhatók.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.