Duplázott a JótéKonyha

Publikálva: 2019. május 10. támogatás

Április végén több mint kétszázan szorgoskodtak az OTP Helyi Érték központi önkéntes eseményén. Az egyre növekvő számok sokat elárulnak erről a nemes kezdeményezésről, de közel sem mindent. Az OTP Bank 2018-ban indította el központilag szervezett JótéKonyha önkéntes programját. Az első jótékonysági főzés novemberben olyan sikeres volt, hogy a tavaly őszi alkalom után április 27-én, szombaton újra megrendezésre került.

Aki ételt ad, szeretetet ad

Tavaly több mint 100 lelkes önkéntes aktív részvételével zajlott az OTP Helyi Érték központi eseménye. Idén már kétszer annyian tartották fontosnak, hogy családtagjaikkal és barátaikkal karöltve eljöjjenek segíteni az ország számos pontjáról a JótéKonyhára, hogy együtt főzhessenek a rászorulóknak, illetve közreműködjenek az adományok és játékok készítésében, csomagolásában.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület székhelyén megtartott egész napos közös program több részből állt. A főzésen most összesen 600 adag meleg étel és 110 adag desszert készült. Az önkéntesek 400 adag paprikás krumplit adtak át a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézménynek, mely a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet.

A főzés mellett a segítő kezeknek sikerült felcímkézni 72 ezer konzervet és 31 ezer adag levest is, amely összesen 18 ezer ételcsomagot jelent a rászorulóknak. Ezeket majd az Élelmiszerbank munkatársai osztják szét.

A konyhai munkálatok mellett a barkácsolni és festeni tudó résztvevők 60 fejlesztő gyermekjáték-készletet is készítettek, melyeket a szervezet Édes száj elnevezésű pályázata keretében használnak fel és juttatnak el a rászorulóknak.

Önként segíteni, a legjobbat nyújtva

Jót csak jól! A JótéKonyha szervezői a program és a főzés előkészítésénél, a segítő szándékon, a tenni akaráson túl számos fontos szempontra is ügyeltek. Az ételeket kizárólag minőségi alapanyagokból, változatos és tápláló hozzávalókból készítették, arra is odafigyelve, hogy ne keletkezzen felesleg.
Szintén fontos tényezőnek tartották a szervezésnél, hogy az ételadagokat közvetlenül a kedvezményezett szervezet kapja meg, méghozzá a lehető leggyorsabban.

A kezdeményezésben most is segítségünkre volt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, akik nem csupán a helyszínt adták az esemény lebonyolításához, de kapcsolataiknak köszönhetően idén is tehettünk az élelmiszerpazarlás ellen: a felhalmozódott konzerveket szétválogatva és csomagokba osztva tartós élelemmel is segíthettük a rászorulókat.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.