Elérhető az OTP Csoport 2022-es fenntarthatósági eredmény beszámolója

Publikálva: 2023. május 9. fenntarthatóság

Idén először nem önálló kiadványként, hanem éves pénzügyi jelentésének részeként hozta nyilvánosságra 2022-es fenntarthatósági beszámolóját az OTP Csoport. Ennek oka, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a nem pénzügyi jellegű, fenntarthatósági adatok és eredmények iránt. Ettől az évtől kezdve ezért csoportszintű Integrált Éves Jelentést jelentet meg az OTP Bank magyar és angol nyelven.

A publikált Integrált Éves Jelentés a fent kiemelt témák mellett egyéb fenntarthatósági szempontok szerint is elemzi a vállalatcsoport működését. Számos pozitív példát, megvalósult jó gyakorlatot lehet találni az egyes témákkal kapcsolatban, nem csupán Magyarországról, hanem a leánybankok tevékenységéből is. Az integrált jelentés részeként megjelenő Fenntarthatósági Jelentés mindenki számára elérhető magyar és angol nyelven egyaránt. Az OTP Csoport fenntarthatósági tevékenységéről a magyar dokumentum 81. oldalán, valamint az angol nyelvű dokumentum 77. oldalán található részletes tájékoztató.

Az eredményes működés mellett az OTP Csoport stratégiai célja az is, hogy környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból nemzetközi szinten is pozitív példaként szolgáljon. Fontos témaként jelenik meg a vállalat értékteremtő tevékenysége, a fenntartható működés és a zöld pénzügyek, hiszen a környezetvédelmi szempontok egyre nagyobb jelentőséget kapnak a gazdasági és a beruházási döntésekben, ezzel is elősegítve a fenntartható fejlődést.

Az OTP Csoport számára évek óta fontos cél a pénzügyi kultúra fejlesztése, a pénzügyi tudatosság széleskörű megteremtése és elterjesztése, valamint a 30 éves OTP Fáy András Alapítvány a pénzügyi és gazdasági ismeretek bővítése mellett karriertervezés és pályaorientáció, tudatos médiahasználat, valamint fenntarthatóság témákban is nyújt képzéseket. Ehhez immár tizenegyedik éve készíti el a bank az Öngondoskodási Indexet, ami részletes képet ad a magyar lakosság öngondoskodási szokásairól, viselkedéséről, különböző gazdasági helyzetekre adott reakciójáról.

Az OTP Csoport mindemellett fontos feladatának tartja a társadalmi különbségek csökkentését, az esélyteremtéshez való hozzájárulást. Az OTP Bank közösségi szerepvállalási tevékenységei közül az elmúlt évben kiemelkedő és országhatárokon átívelő volt az ukrajnai háború okozta humanitárius segítségnyújtás, illetve a mikroadományozási kultúra elmélyítése terén végzett eredményes tevékenység. Az OTP Csoport emellett elkötelezetten támogatja a környezet védelmét, és szerepet vállal a környezettudatos megoldások megvalósításában.

A vállalat számára a munkavállalók jólléte is kifejezetten fontos pillére a sikerességnek. Ennek jegyében 2022-ben második alkalommal került sor a csoportszintű munkavállalói elkötelezettség felmérésre, amelynek eredményei alapján konkrét akcióterv valósul meg.

Fenntarthatósági jelentés 2022 kiemelt adatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.