OTP Csoport: több mint két és fél milliárd forint támogatás a koronavírus járvány elleni védekezéshez

Publikálva: 2020. június 18. fenntarthatóság

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Az OTP Csoport nemcsak hazai ügyfelei, munkatársai és partnerei, hanem a régió egésze iránt érzett felelősséggel, jelentősen hozzájárult a koronavírus járvány okozta nehézségek enyhítéséhez. A Covid-19 járvány miatt kialakult vészhelyzet kezeléséhez Magyarországon és a bankcsoport külföldi leánybanki országaiban eddig összesen mintegy két és félmilliárd forint támogatást ajánlott fel az OTP Csoport, amelyből összesen 400 millió forintot öt hazai kórház részére adományozott az OTP Bank.

Támogatás a koronavírus járvány elleni védekezéshez

Az OTP Csoport a kihívásokkal teli időszakban azoknak igyekezett segíteni, támogatni, akikre kulcsszerep hárult a védekezésben, kiemelve az egészségügyi és oktatási intézményeket, illetve akiket eleve nagyon nehéz helyzetben értek a világjárvány következményei, így olyan gyermekeket, családokat, akiknél nem állt rendelkezésre az anyagi biztonságot adó háttér. A magyarországi segítségnyújtás mellett Szerbiában, Bulgáriában, Romániában, Montenegróban, Moldovában, Horvátországban – ahol nemcsak a globális járvány, hanem a fővárost, Zágrábot érintő márciusi földrengés is hatalmas károkat okozott – kórházaknak, rászoruló időseknek, családoknak nyújtott pénzbeli támogatás, orvosi eszközök, lélegeztetőgépek, mentőautó, több ezer ételcsomag formájában jelentett kézzelfogható azonnali segítséget az érintett lakosságnak a helyi OTP leánybankoktól érkező felajánlás.

Itthon az egészségügyi intézmények részére átadott 20 lélegeztetőgép mellett Balassagyarmat, Ózd, Sátoraljaújhely, Dunaújváros kórházai, valamint a Budapesti Szent Ferenc kórház kapott összesen 400 millió forintot az OTP Banktól. A kórházaknak nyújtott támogatás mellett a hitelintézet igyekezett enyhíteni azokat a komoly nehézségeket is, amelyeket a távoktatás bevezetése, a digitális oktatásra való gyors átállás jelentett az oktatási intézményeknek és a családoknak. Annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő, nehézsorsú családok gyermekei az esélyegyenlőség lehetőségének megteremtésével bekapcsolódhassanak az elektronikus platformon folyó oktatásba, az OTP Bank stratégia partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közvetítésével másfél millió forint támogatást és 25 számítógépet ajánlott fel részükre. A bank munkatársai is segítettek, a házon belül meghirdetett jótékonysági gyűjtőakció szinte megduplázta a támogatási összeget, amely így végül közel 3 millió forintot tett ki, és amelyet a karitatív szervezet az iskolaév befejezéséhez szükséges papír, füzetek és írószerek – színes ceruza, gyurma, festékek –, valamint a kreatív foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok vásárlására fordított, illetve közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyeket a nyár folyamán és az iskolakezdéskor fognak átadni a gyerekeknek.

Az OTP Csoport évek óta Magyarország egyik legnagyobb, milliárdos nagyságrendű adományozója; felelős vállalatként gazdasági erejének és regionális súlyának megfelelően nemcsak a hétköznapokban, de azokban az időszakokban is érdemi segítséget nyújt, amikor az összefogás és az együttműködés kiemelten fontos, itthon és tágabb, régiós környezetünkben is.

Támogatás a koronavírus járvány elleni védekezéshez

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.