Új vezérigazgató az OTP Alapkezelő élén

Publikálva: 2022. május 3. kinevezések

Az OTP Alapkezelő Zrt. igazgatósága új vezérigazgatót nevez ki Éder György személyében. A szakember 2021 decemberében csatlakozott az alapkezelőhöz stratégiai tanácsadóként, az alapkezelő vezérigazgatói tisztségét pedig a felügyeleti jóváhagyást követően tölti be. Az új vezető megbízatásának célja, hogy az alapkezelő új befektetési megoldásokkal tovább erősítse jelenlétét a hazai piacon és azokban az országokban, ahol az OTP Csoport jelen van.

Éder György közel három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik a pénz- és tőkepiacokon, valamint portfoliókezelési területen. Pályáját 1994-ben portfóliókezelőként kezdte a Magyar Nemzeti Bankban, ahol 1998-tól osztályvezetőként irányította a jegybank deviza portfóliókezelési tevékenységét, majd 2003-tól főosztályvezető-helyettesi pozíciót töltött be. 2007-ben csatlakozott a Raiffeisen Bank treasury csapatához, ahol vezető kereskedőként a bank sajátszámlás kereskedését felügyelte. A pénzügyi szakember 2001-ben Chartered Financial Analyst (CFA) oklevelet szerzett.

Éder György, az OTP Alapkezelő vezérigazgatója

Az új vezető Köves Benedeket váltja az OTP Alapkezelő vezérigazgatói pozíciójában, aki 2002-ben csatlakozott a vállalathoz vezérigazgató-helyettesként, majd 2013 júniusától vezérigazgatóként irányította az alapkezelőt. Operatív irányítása alatt az alapkezelő a kiegyensúlyozott működés mellett megerősítette domináns súlyát és a legnagyobb hazai alap- és vagyonkezelő társasággá vált a hazai piacon. Köves Benedek sokat tett azért, hogy az OTP Alapkezelő befektetési alapjai jelentős szakmai elismeréseket kapjanak, amelyeknek köszönhetően a magyar piac egyik legelismertebb szereplője lett az alapkezelő. Köves Benedek jelenleg is a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetség elnökségének tagja, valamint az OTP Csoport bolgár leányvállalatának, a DSK Asset Management Felügyelő Bizottságának elnöke. A vezérigazgatói tisztségben történő változástól függetlenül Köves Benedek folytatja szakmai munkáját az OTP Alapkezelő igazgatósági tagjaként.

Az OTP Alapkezelő befektetési alapokban és intézményi portfoliókban kezelt vagyona 2021 végén 1867,3 milliárd forint volt, amellyel a társaság hazai piaci részesedése 25,6%. Az OTP Csoport kiemelt fontosságúnak tartja a lakossági ügyfelek széles körű befektetési termékekkel való kiszolgálását, amellyel összhangban a vezetőváltás célja, hogy az új vezérigazgató irányításával az alapkezelő új befektetési termékekkel jelenjen meg a piacon – kiemelt figyelemmel az ESG szempontokra – és tovább növelje piaci súlyát azokban az országokban, ahol az OTP Csoport jelen van. Az OTP Alapkezelő a következő években a magyarországi domináns pozíciójának megtartása mellett az egész kelet-közép-európai régió meghatározó szereplőjévé kíván válni.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.