Ezen az oldalon találja azokat az információkat és dokumentumokat, amelyek balesetből, vagy betegségből eredő szolgáltatási igények és a megtakarításaihoz kapcsolódó változások bejelentéséhez szükségesek. A halálesetekkel kapcsolatos ügyintézésről is itt tájékozódhat.

Tipp

Felejtse el a hosszas papírmunkát! Jelentse be szolgáltatási igényét pár kattintással a Groupama Biztosító honlapján, így gyorsan és kényelmesen intézheti ügyeit online.

Hogyan tudja bejelenteni igényét?

Szolgáltatási igényét a lehető legkorábban jelentse be az alábbi módok egyikén:

Milyen dokumentumokra lesz szüksége?

A szolgáltatási igény elbírálásához szükséges dokumentumok körét részletesen az adott biztosítási termékre vonatkozó biztosítási feltételek tartalmazzák, ezért kérjük, hogy előzetesen mindig tájékozódjon a biztosítására vonatkozó szerződési feltételben foglaltakról!

A szolgáltatási igény elbírálásához elengedhetetlenül szükséges a kitöltött és aláírt igénybejelentő nyomtatvány:

Halál esetén szükséges dokumentumok:

  • halotti anyakönyvi kivonat,
  • a halál okát igazoló halottvizsgálati bizonyítvány, boncolási jegyzőkönyv, igazságügyi orvosszakértői vizsgálat eredményei,
  • a közlési kötelezettség vizsgálatához a kezelőorvosi dokumentációk, orvosi vizsgálat eredményei, orvosszakértői véleményezések.

Hol tudja könnyedén intézni az ügyeit?

  • Gyorsan és kényelmesen hozzáférhet szerződése adataihoz, és szükség esetén akár módosíthatja is azokat az Ügyfél Zónán keresztül.
  • Megtakarítási élet- és nyugdíjbiztosításnál a befektetési forma módosítását a biztosító ügyfélszolgálatán is kérheti az alábbi nyomtatványon: Kérelem befektetési forma módosítására
  • Leadott szolgáltatási igényének alakulását nyomon követheti online is a Kárstátuszon keresztül, ahol akár hiányzó dokumentumokat is pótolhat.

Milyen bejelentési kötelezettségei vannak a biztosítással kapcsolatban?


Biztosítottként közlési kötelezettségének eleget kell tennie. Így a lényeges körülmények változását (pl. a biztosított nyugdíjba vonulása, név- és lakcím változása) a változás bekövetkezésétől számított 5 napon belül írásban be kell jelentenie a biztosítónak.

A megtakarítási élet- és nyugdíj biztosításhoz kapcsolódó adatmódosításokat az Ügyfél Zónán keresztül is megteheti online, vagy az Életbiztosítások adatváltozásainak bejelentője nyomtatványon.

A biztosító teljesítési kötelezettsége nem áll fenn, ha
- a szolgáltatási igény bekövetkezését a biztosítási szerződésben megállapított határidőben a biztosítónak nem jelenti be,
- a szükséges felvilágosítást nem adja meg, vagy
- a felvilágosítások tartalmának ellenőrzését nem teszi lehetővé, és
emiatt a biztosító kötelezettsége szempontjából lényeges körülmény kideríthetetlenné válik.

A gyors ügyintézés érdekében, kérjük, a biztosító által feltett, a biztosítás szempontjából szükséges kérdésekre adjon a valóságnak megfelelő és teljes körű válaszokat.

Egy haláleset bekövetkezése után az örökösöket is megilletnek bizonyos jogok és kötelezettségek. A biztosító honlapján részletes iránymutatást talál az ilyenkor szükséges ügyintézési tudnivalókról.

A tájékoztatás nem teljes körű. A részletekért, kérjük, látogasson el a Groupama Biztosító honlapjára, illetve olvassa el a biztosító Kárrendezési Tájékoztatóját.

Hasznos dokumentumok

Utoljára ekkor frissítettük a tartalmat: 2023. szeptember 28.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.