NHP Zöld Otthon Program

NHP Zöld Otthon Lakáshitelek

Energiahatékony új otthon vásárlására, építésére a teljes futamidő alatt kedvező kamatozással

A Zöld Otthon Program keretében igényelhető lakáshitelekhez a Magyar Nemzeti Bank (részletes programfeltételekről itt olvashat) 300 milliárd forint keretösszeget biztosít. Az Ön által igényelt hitelösszeg biztosításához aláírt kölcsönszerződés szükséges, amely alapján az MNB visszaigazolja a keret rendelkezésre tartását. A Magyar Nemzeti Bank keretösszegén felül az OTP Bank nem köteles finanszírozni a már befogadott, de aláírt kölcsönszerződéssel még nem rendelkező OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel igényléseket.

Az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel és az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel kamattámogatással termékek értékesítését az OTP Bank felfüggesztette.

Az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel a futamidő végéig évi fix 2,5%-os kamattal igényelhető abban az esetben, amennyiben Ön:

 • új lakás vagy új családi ház építését vagy vásárlását tervezi, amely
 • magas energiahatékonyságú, azaz legalább BB energetikai besorolású és primer energiaigénye nem haladja meg az évi 80 kWh/m2-t.

Ha Ön megfelel a feltételeknek, kamattámogatott lakáshitelt is igényelhet, amelynél az Ön által fizetendő kamat mértéke fix 0% a futamidő végéig.

A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Milyen díjkedvezmények kapcsolódnak a hitelekhez?

Díjkedvezményes akciónk keretében a 2021. október 4-től visszavonásig, de legkésőbb 2022. június 30-ig befogadott bármely Zöld Otthon Lakáshitel igénylése esetén a folyósítási díjat nem kell megfizetnie.

További kedvezményekről a vonatkozó lakáshitel hirdetményből tájékozódhat.

Megnézem a reprezentatív példát

THM információk
 • THM: 0,2 - 2,9%

  A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek a 2022. április 1-től érvényes kondíciók alapján kerültek meghatározásra az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével, a feltételek változása esetén az értékek módosulhatnak. A THM értéke nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mivel az nem ismert.

  A THM érték 5 millió Ft kölcsönösszegre 20 éves futamidő (240 db törlesztőrészlet) mellett került meghatározásra.

  Az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az ügyfél által kiválasztott konstrukcióra az aktuális feltételek mellett adott személyre szabott ajánlatot.

  Az OTP Jelzálogbank Zrt. által folyósított kölcsön esetében közvetítőként az OTP Bank Nyrt. jár el. Az ingatlanhitel igénybevételéhez lakásbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges a fedezetül felajánlott ingatlanra. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Hasznos dokumentumok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.