Miért éri meg?

 • Fixen kamatozik a teljes futamidő alatt.
 • Díjmentes a hitelbírálat és online hiteligénylés esetén nem számítunk fel folyósítási díjat.
 • 24 órában igényelhető, fiók felkeresése nélkül
 • Bármire szabadon felhasználhatja - az OTP Banknál és más bankoknál fennálló fogyasztási hitele kiváltására is.
 • OTP Banknál fennálló személyi hitelét már online is kiválthatja.
 • Havi nettó 350 000 Ft jövedelemtől Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is elérhető.
Érdekel az ajánlat

Számolja ki törlesztőrészletét!

Segítségre lenne szüksége?

Kérjen visszahívást, hogy szakértő kollégáink az Önnek legmegfelelőbb időpontban kereshessék Önt a továbbiakkal.

Ha fiókban igényli, a kölcsönösszeg 0,75%-át számítjuk fel folyósítási díjként. Ha OTP Internetbankban igényli, nem számítunk fel folyósítási díjat.
A tájékoztatás nem teljes körű, a feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, az egyes feltételek a hitelbírálat eredményétől függően változhatnak.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi HitelAz OTP Személyi Kölcsönt vagy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt akkor ajánljuk Önnek, ha egyszeri, nagyobb összegre van szüksége, amit ingatlanfedezet nélkül, bármire szabadon felhasználhat. Önnek arra is lehetősége van, hogy személyi kölcsönnel kiváltsa akár az OTP Banknál, akár más banknál meglévő fogyasztási hiteleit. Az OTP Banknál fennálló személyi hitelét már online, az OTP InternetBankban is kiválthatja! A személyi kölcsön összegét és futamidejét rugalmasan, igényeihez igazítva megválaszthatja. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel igényléséhez legalább havi nettó 350 000 forintos rendszeres jövedelem szükséges.

A Magyar Nemzeti Bank által üzemeltetett honlapon Ön elérheti a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel összehasonlító oldalát, ahol a pénzügyi intézmények által kínált valamennyi Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel hitelfeltétele elérhető.

felvehető kölcsönösszeg

Felvehető kölcsönösszeg

OTP Személyi Kölcsön: 500 000 Ft - 10 millió Ft
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 2 – 10 millió Ft

választható futamidő

Választható futamidő

OTP Személyi Kölcsön: 24 - 84 hónap
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 61 - 84 hónap

éves fix kamat

Éves fix kamat

OTP Személyi Kölcsön: 14,99 - 24,99%
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 14,99 - 16,59%
Mitől függ a kamat?

teljes hiteldíjmutató

THM (Teljes hiteldíjmutató)

OTP Személyi Kölcsön: 14,9 - 29,5%
Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel: 15,7 - 18,6%
Megnézem a reprezentatív példát

folyósítási díj

Folyósítási díj

a kölcsönösszeg 0,75%-a,
online igénylés esetén nem kerül felszámításra

Ki igényelheti?

Ön akkor igényelhet OTP Személyi Kölcsönt és Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt, ha:

 • elmúlt már 21 éves,
 • rendelkezik állandó magyarországi lakcímmel,
 • összesen legalább 6 hónapos (a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos) munkaviszonya van,
 • OTP Személyi Kölcsön esetén legalább havi nettó 177 000 forintos rendszeres jövedelemmel rendelkezik (nyugdíjas igénylő esetében legalább 120 000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges),
 • Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén legalább havi nettó 350 000 forintos rendszeres jövedelemmel rendelkezik,
 • nem szerepel mulasztással vagy visszaéléssel a KHR (régen BAR-lista)A KHR egy hitelinformációs adatbázis, amit a hazai bankok hitelintézetek működtetnek. rendszerben és
 • rendelkezik az előírt dokumentumokkal.

  Milyen dokumentumokra van szükség az igényléshez?

Ha a kölcsön igénylésekor vagy a kölcsön futamidejének végén eléri a 70. életévet, akkor bankunk további biztosíték bevonásának lehetőségéről dönthet. További biztosíték lehet egy olyan adóstárs bevonása, aki a futamidő végéig nem tölti be 70. életévét.

Az OTP Személyi Kölcsön és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében nem lehetséges a meghatalmazott útján történő szerződéskötés.

Hogyan igényelheti?

OTP ügyfélként - online

Ha már regisztrált az új OTP Internetbankba, csak be kell lépnie az igényléshez.

Ha a régebbi OTPdirektet használja, az igényléshez először lépjen be a megszokott módon az internetbankjába, majd kattintson az „Új internetbank regisztráció” menüpontra, és egyszerűen regisztrálhat.

Kérjen visszahívást!

Kollégánk az Ön által választott időpontban visszahívja Önt, válaszol a kérdéseire, segít a pontos kalkulációban, emellett akár időpontot is foglal az Önhöz legközelebbi bankfiókba.

Új ügyfélként - online

Ha még nem OTP ügyfél, akkor is megkezdheti az online igénylést.

OTP Bank fiókban - személyesen

Ha személyesen kívánja intézni a hitelfelvételt, foglaljon időpontot az Önhöz legközelebbi bankfiókba.

Hogyan működik?

 1. Igénylés

  Háromféleképpen igényelhet OTP Személyi Kölcsönt vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt:

  • ügyintéző segítségével (visszahívás kérés)
  • internetbankban
   • ha már regisztrált az új internetbankba,
   • ha még nem regisztrált, de rendelkezik régi internetbankkal, akkor lépjen be, ahogy szokott és egyszerűen regisztrálhat
   • ha még nem OTP ügyfél, akkor
  • OTP Bank fiókban

  Visszahívás kérés esetén:

  • Kollégánk telefonon elvégez egy rövid előszűrést, és ha szeretné, időpontot is foglal Önnek bankfiókunkba.
  • Az egyeztetett időpontban menjen be a bankfiókba. Vigye magával a szükséges dokumentumokat!

  Internetbanki igénylés esetén:

  OTP Személyi Kölcsönt vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt a megújult internetbankban igényelhet. Az új internetbankot egy rövid regisztrációt követően használhatja, ezzel tudja megkötni az új internetbank és az új mobilbank használatához szükséges új Digitális Szolgáltatás Szerződést is, ami azért fontos, mert a megújult felületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a meglévő szerződése nem terjed ki. Az új internet- és mobilbank mellett a meglévő OTPdirekt internetes szolgáltatást is használhatja párhuzamosan. További részletek
   

  • Ha bejelentkezik az új internetbankba (OTP Internetbank), bejelentkezés után azonnal megkezdheti az online igénylést. Önnek lehetősége van arra is, hogy online megkezdett hiteligénylését bankfiókban fejezze be, valamint a folyósítás és szerződéskötés is bankfiókban történjen. Ön a bankfiókban megkezdett hiteligénylését is befejezheti online.
  • A kölcsönszerződés aláírása SMS-ben kapott kód segítségével történik.
 2. Folyósítás

  Az adatok rögzítése után a hitelbírálat következik, amely a rendszereinkben csak 1-2 percet vesz igénybe. Pozitív bírálat esetén, átlagosan a hiteligénylés elindításától kezdve egy munkanapon belül megérkezik a kölcsönösszeg ügyfeleink fizetési számlájára. Ha folyósítási díjat kell fizetni, akkor a folyósítási díj összegével csökkentett kölcsönösszeget folyósítjuk a fizetési számlára.

 3. Törlesztés

  A kölcsön törlesztőrészleteit havonta automatikusan levonjuk OTP fizetési számlájáról, ezért fontos, hogy mindig legyen elég pénz a fizetési számláján. Ha szeretné tartozását részlegesen vagy teljesen előtörleszteni, azt az OTP Személyi Kölcsön hirdetményben illetve a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel hirdetményben meghatározott díj ellenében teheti meg.

Gyakran ismételt kérdések

Online igénylés

Ha még régi internetbankot használ, akkor mindenképpen regisztrálnia kell az új internetbankba. A regisztrációhoz lépjen be a régi internetbankba a szokott módon és a „Személyi kölcsön” menüpontban indítsa el a regisztrációt!

Ha bejelentkezik az új internetbankba, azonnal megkezdheti az online igénylést.

Azért, mert online hiteligénylés esetén nem számítunk fel folyósítási díjat.

Igen, mert az igényléshez új Digitális Szolgáltatás Szerződést is kell kötnie, ami azért fontos, mert a megújult internetbanki felületek számos olyan funkcióval rendelkeznek, amelyekre a meglévő szerződése nem terjed ki. Az új internet- és mobilbank mellett a meglévő OTPdirekt internetes szolgáltatást is használhatja párhuzamosan. További részletek

Az új internetbankban és az új mobilbankban számos olyan új funkciót használhat, amelyekre a meglévő OTPdirekt-szerződése nem terjed ki. Ilyen például, hogy az internetbankba e-mail-címmel is be tud jelentkezni a számlaszám vagy a HAZ-azonosító megadása helyett.
Ahhoz, hogy az új funkciókat használni tudja, új szerződést kell kötnie az OTP Bankkal – az új szerződésekkel egy időben fokozatosan kivezetjük a meglévő OTPdirekt szerződéseket.

A kölcsön igénylése

Ha nincs még számlája vagy internetbankja az OTP-nél, akkor is igényelhet személyi kölcsönt online felületen vagy bármely fiókunkban. A szerződéskötés során megnyitjuk bankszámláját. Amennyiben az online igénylés lehetőségét választja, a bankszámla megnyitása mellett megkötjük az új internetbank használatához szükséges szerződést is.

Az igénylésnek nincs felső korhatára. Ha Ön:

 • már elmúlt 70 éves, vagy
 • elmúlik 70, mire lejár a kölcsön futamideje,

akkor viszont arra kérjük, hogy vonjon be adóstársat.

Az igényléshez szükséges dokumentumok listája

Ha nincs Önnél a mobiltelefonja, akkor előző havi vezetékes vagy mobiltelefon-számlája is szükséges, ami az Ön nevére vagy lakcímére szól, a befizetési igazolással együtt.
A telefonszámlája alapján állapítjuk meg, hogy Ön rendszeresen és időben fizeti-e be a számláit.

Igen, de a fizetési számlát megnyithatja akkor is, amikor a kölcsönt igényli.

Nem, ez nem feltétele az igénylésnek.

Ha már 6 hónapja rendszeresen hozzánk érkezik a jövedelme, akkor nem szükséges. Ha nem hozzánk érkezik a jövedelme, akkor a kölcsön igénylésekor be kell nyújtania:

 • egy legfeljebb 30 napos munkáltatói jövedelemigazolást, vagy
 • a rendszeres jövedelmének utolsó három havi jóváírását igazoló más banki fizetési számla bankszámlakivonatát.

Csak akkor, ha van mellette rendszeres jövedelme (pl. munkabér).

A személyi kölcsön egy jövedelem fedezete melletti hitel. Ez azt jelenti, hogy csak rendszeres jövedelemmel kell rendelkeznie az igényléshez, saját tulajdonú ingatlannal nem.

Ha mulasztással szerepel a KHR-ben, akkor nem jogosult személyi kölcsönre.

Igen, de legfeljebb annyi időre, ameddig az Ön munkaszerződése érvényes. Például, ha Önnek még 24 hónapig él a szerződése, akkor legfeljebb 24 hónapos futamidejű kölcsönt igényelhet.

A munkaszerződés lejáratát meghaladó futamidő a Bank egyedi mérlegelése alapján engedélyezhető.

Igen, Ön az internetbankban, online igényelt személyi kölcsönönnel kiválthatja már az OTP Bankban fennálló személyi hitelét. Azonban a fennálló tartozásánál 500 000 forinttal magasabb összegű új személyi kölcsönt kell igényelnie. A végtörlesztés ebben az esetben is díjmentes, nem kell előtörlesztési díjat fizetnie!

A kölcsön elbírálása

Ha már 6 hónapja rendszeresen hozzánk érkezik a jövedelme, akkor az igénylés rögzítését követően perceken belül elbíráljuk az igényét.

Az elutasításnak több oka is lehet. Online igényléskor az elutasítás okát elolvashatja az internetbanki alkalmazásban, személyes igényléskor pedig ügyintézőnk tájékoztatja Önt.

A kölcsön folyósítása

A kölcsönt a bankunknál vezetett fizetési számlájára utaljuk, de ezt követően felveheti azt készpénzben, ha szeretné.

Az adatok rögzítése után a hitelbírálat következik, amely a rendszereinkben csak 1-2 percet vesz igénybe.

A kölcsön törlesztése

Igen, de a módosításhoz legalább 1 hónapot várnia kell a kölcsön igénylése után, és legalább az első havi törlesztőrészletét be kell fizetnie.

A kölcsön törlesztőrészletét havonta automatikusan, csoportos beszedési megbízással vonjuk le OTP fizetési számlájáról. A törlesztés napja minden hónapban ugyanaz a nap.

Igen, de legalább 1 hónapot várnia kell a kölcsön igénylése után, és legalább az első havi törlesztőrészletét be kell fizetnie a módosításhoz.

Igen, az összeget bármikor csökkentheti előtörlesztéssel, vagy teljesen ki is fizetheti. Ha szeretne előtörleszteni, azt jelezze személyesen bármelyik bankfiókunkban.

Az OTP Személyi Kölcsön esetében a díj attól függ, hogy

 • részleges vagy teljes előtörlesztésről van szó,
 • mekkora összeget szeretne törleszteni, és
 • mennyi idő van még hátra a kölcsön futamidejéből.

12 havonta egyszer díjmentesen előtörlesztheti kölcsönét, ha az előtörlesztés összege nem több 200 000 forintnál.

Az előtörlesztés díjáról az OTP Személyi Kölcsön termékének feltételeiről szóló hirdetményből tájékozódhat.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében a teljes vagy a részleges előtörlesztés díja az előtörlesztés összegétől függ. Ha a hitel lejáratáig legfeljebb egy év van hátra, az előtörlesztés díjmentes.

Az előtörlesztés díjáról az OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel hirdetményből tájékozódhat

Ha Önnek fizetési nehézségei adódnak, kérjük

Ha részleges vagy teljes előtörlesztést szeretne, azt külön jeleznie kell személyesen bármelyik bankfiókunkban.

Túlfizetésként tartjuk számon azokat a befizetéseket, amelyek az aktuális havi törlesztőrészleten és az esetleges egyéb díjakon felül a hitelszámlára érkeznek. A túlfizetések egy külön erre szolgáló számlára kerülnek. Az itt található összegek után nem fizetünk kamatot.

Ha felmondtak Önnek, személyesen kérhet fizetési haladékot bármelyik bankfiókunkban.

A késedelmi kamat kiszámításáról és összegéről az Üzletszabályzat az OTP Személyi Kölcsön és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel szerződésekhez dokumentumból és az OTP Személyi Kölcsön hirdetményből illetve a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel hirdetményből tájékozódhat.

Az OTP Személyi Kölcsön, illetve a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel nem tartalmaz automatikusan törlesztési biztosítást, azt külön kötheti meg mellé. Ez alól kivétel, ha 2010. július 17. előtt kötött OTP Személyi Kölcsönt, ekkor a kölcsön része a törlesztési biztosítás is.

A biztosító akkor fizeti ki a törlesztőrészleteket, vagy a teljes tartozást, ha:

 • Ön életét veszti,
 • az Ön egészsége baleset miatt legalább 50%-ban károsodik,
 • az Ön egészsége betegség miatt legalább 70%-ban, vagy 50 és 69% között, de visszafordíthatatlanul károsodik,
 • Ön baleset vagy betegség miatt nem tud dolgozni, betegállományban van, vagy
 • Ön legalább 31 napja regisztrált álláskereső.

További információkért kérjük, látogasson el a Személyi kölcsön törlesztési biztosítás oldalunkra.

Hitelszámla

A hitelszámla az a számla, ahol az Ön hitelével kapcsolatos tranzakciókat tartjuk számon, például a törlesztőrészletként befizetett összegeket.

Ha megszűnt a hitelszámlája, automatikusan igazoló levelet küldünk Önnek postán, de bármelyik bankfiókunkban is kikérheti az igazolást.

A tájékoztatás nem teljes körű. Az OTP Személyi Kölcsön és a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel termék feltételeit és a hiteldíj mértékét az OTP Személyi Kölcsön termékének feltételeiről szóló hirdetmény, illetve a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel hirdetmény tartalmazza.

OTP Személyi Kölcsön reprezentatív példa:
Kölcsön összege 500 000 Ft, kölcsön futamideje 36 hónap, ügyleti kamat mértéke 24,99%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 29,2%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 19 969 Ft, kölcsön teljes díja 222 634 Ft, fizetendő teljes összeg 722 634 Ft.
Kölcsön összege 3 000 000 Ft, kölcsön futamideje 60 hónap, ügyleti kamat mértéke 21,99%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 25,1%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 83 361 Ft, kölcsön teljes díja 2 024 160 Ft, fizetendő teljes összeg 5 024 160 Ft.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel reprezentatív példa:
Kölcsön összege 3 000 000 Ft, kölcsön futamideje 61 hónap, ügyleti kamat mértéke 16,59%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke 18,6%, hitelkamat típusa fix, havi törlesztőrészlet 73 490 Ft, kölcsön teljes díja 1 505 390 Ft, fizetendő teljes összeg 4 505 390 Ft.

A THM értékek meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, értéke a feltételek változása esetén módosulhat. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelhez kapcsolódó THM érték 3 000 000 Ft hitelösszeg és 61 hónap futamidő alapulvételével került meghatározásra. A bank a hitelbírálat és a kondíciók módosításának jogát fenntartja.

Köszönjük a visszajelzést!

Sikertelen beküldés

Hirdetmények, üzletszabályzatok, szerződésminták és fogalomtár

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.

Érdekel az ajánlat