Megtakarítási számla esetén nem kell bajlódnia a lekötéssel, hiszen az itt elhelyezett megtakarítás látra szólóan kamatozik. Félretett pénzéhez bármikor rugalmasan hozzáférhet, kamatveszteség nélkül.

Nincs kamatveszteség és feltörési díj
Bármekkora összeggel megnyithatja
Sávos kamatozás

Miért előnyös?

 • Nem kell bajlódnia a lekötéssel, hiszen az elhelyezett megtakarítás látra szólóan (lekötés nélkül) kamatozik.
 • Megtakarítását vagy annak egy részét bármikor kamatveszteség nélkül felveheti.
 • A sávos kamatozásnak köszönhetően növelheti az elérhető hozamot.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes Megtakarítási számlát nyitnia, ha

 • nem szeretne a lekötésekkel bajlódni,
 • nagyobb összegű megtakarítása kezeléséhez keres biztonságos megoldást, és
 • kockázatmentes megtakarítást keres, és
 • szeretne rugalmasan hozzáférni a megtakarításához.

Ki nyithatja meg?

 • Megtakarítási számlát minden nagykorú természetes személy nyithat, bármelyik bankfiókunkban. A betéti szerződés részletes feltételeit az üzletszabályzat tartalmazza.

Hogyan működik?

 1. Számlanyitás

  Megtakarítási számlát bármelyik bankfiókunkban nyithat. Egy számlatulajdonos egy időben akár több Megtakarítási számlával is rendelkezhet.

 2. Kamatozás

  A számla egyenlegét bármikor, bármekkora összeggel növelheti. A számlán elhelyezett megtakarítások az első befizetés napjától látra szólóan kamatoznak, határozatlan futamideig. A sávos kamatozású betétek esetében, így a Megtakarítási számlánál is, összeghatárokhoz kötött sávokat határozunk meg, és az egyes sávokba eső összegek a sávokhoz rendelt kamattal kamatoznak.
  A sávokat, a kamatot, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

 3. Hozzáférés a megtakarításhoz

  A Megtakarítási számlán félretett pénzéhez bármikor könnyedén hozzáférhet. Ehhez csak át kell utalnia a kívánt összeget a megtakarítási számláról a hagyományos forint fizetési számlájára.
  Az átutalást elindíthatja az OTPdirekt internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatáson keresztül, de kezdeményezheti bármelyik bankfiókunkban is.

Hol nyithatja meg?

OTP bankfiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Telefonon

Telefonos banki szolgáltatáson keresztül a
+36 (1) 366 666-os telefonszámon.

Gyakran ismételt kérdések

Megtakarítási számla nyitása

Igen, Megtakarítási számlát minden természetes személy bármelyik OTP bankfiókban nyithat, vagy ha már ügyfelünk, az OTPdirekt telefonos banki szolgáltatásunkon keresztül is egyszerű a számlanyitás.

A számlanyitás díjmentes. A számlához kapcsolódó díjakat és költségeket, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

Számlanyitás után

A Megtakarítási számla egyenlegét egyszerű belföldi forint átutalással is növelheti.

A Megtakarítási számlának csak egyetlen tulajdonosa lehet, de meghatalmazott kapcsolható hozzá, így más is hozzáférhet a megtakarításhoz.

Megtakarítási számlához kapcsolódó költségek és kamatok

A számlanyitásnak és megszüntetésnek nincs díja. A számlavezetés és a tranzakciók további díjait és költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

A megtakarított pénz látra szólóan kamatozik, így nem kell lekötést feltörni. A számlán lévő összeget vagy egy részét bármikor átutalhatja, vagy felveheti készpénzben belföldön. Ennek díjait, költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

A kamatozás feltételeit, a sávokat és a hozzájuk rendelt kamatokat, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.

Megtakarítási számla megszüntetése

Nem, a számla megszüntetést Önnek kell kezdeményezni, amit megtehet bármelyik bankfiókunkban.

A megszüntetésnek nincs díja, és bármikor kezdeményezheti bankfiókjainkban. A számlavezetés és a tranzakciók további díjait és költségeit, valamint az EBKM mértékét a hirdetmény tartalmazza.