OTP USD Kötvény

OTP USD kötvény

OTP Bank által kibocsátott, változó kamatozású befektetési lehetőség.

Terméktulajdonságok

Fix futamidő
1 év
Legkisebb befektethető összeg
1000 USD
Rendszeres féléves kamatfizetés

Miért előnyös?

 • Egyszerű befektetési mód.
 • Magasabb hozamot kínál a normál bankbetéteknél.
 • Lejárat előtt is bármikor értékesítheti a mindenkori bruttó árfolyamon.Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti a kötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.
 • A kamat követi a pénzpiac változásait, így az elérhető nyereséget a piaci hozamok határozzák meg.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes OTP USD kötvényt vásárolnia, ha

 • közepes kockázatú befektetést keres, és
 • a jelenlegi betéti kamatoknál magasabb hozamot szeretne elérni.

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor vásárolhat USD Kötvényt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  OTP USD Kötvényt bármikor vásárolhat bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával.

  Ha Önnek még nincs a kötvényvásárláshoz szükséges Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatot félévente, a kamatadó levonását követően írjuk jóvá a fizetési számláján, a tőkét pedig a futamidő végén, egy összegben.
  Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti a kötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

  Lejárat előtt a kötvényt szabályozott OTC ügyletAz OTC piacon olyan termékekkel lehet kereskedni, amelyek kereskedése nem központosított, tehát nem tőzsdén zajlik a kereskedés.Felhívjuk figyelmét, hogy lejárat előtti eladás esetén az aktuális eladási ár a mindenkori piaci helyzet alapján alakul ki, így a hozamkörnyezet változása és egyéb tényezők miatt az eladási ár akár jelentősen is eltérhet a jegyzéskori ártól!  keretében adhatja el.

  Ha a kötvényt bankunknak adja el a lejárat előtt, akkor nem számítunk fel értékesítési jutalékot (az értékesítéssel kapcsolatos költségeket az eladási ár tartalmazza).

Korábbi kibocsátások dokumentumai

Gyakran ismételt kérdések

Azokat a kötvényeket, amelyeket bankok bocsátottak ki a 2003. január 1. és 2015. július 2. közötti időszakban, lejáratukig biztosítja az OBA. A 2003. január 1. előtt és a 2015. július 2. után kibocsátott banki kötvényekre nem vonatkozik az OBA biztosítás.

Az OTP Bank által kibocsátott kötvényekre vonatkozik a kibocsátói garancia, tehát az OTP Bank Nyrt. az esedékességi napokon az ígért kamat- és tőke kifizetéseket mindenkor maradéktalanul teljesíti.

Az Aktuálisan jegyezhető és adagolt kibocsátás útján elérhető értékpapírok listája és termékjellemzői című hirdetményünk tartalmazza az OTP Bank által kibocsátott kötvények kockázati besorolását.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Az OTP Bank Nyrt. tevékenységét a PSZÁF 1997. november 27. napján kelt, 983/1997/F. számú tevékenységi engedélye alapján folytatja. Az OTP Bank Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde tagja.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.