Terméktulajdonságok

Fix futamidő
1 év
Legkisebb befektethető összeg
1000 USD
Rendszeres féléves kamatfizetés

Miért előnyös?

 • Egyszerű befektetési mód.
 • Magasabb hozamot kínál a normál bankbetéteknél.
 • Lejárat előtt is bármikor értékesítheti a mindenkori bruttó árfolyamon.
 • A kamat követi a pénzpiac változásait, így az elérhető nyereséget a piaci hozamok határozzák meg.

Kinek ajánljuk?

Önnek akkor érdemes OTP USD kötvényt vásárolnia, ha

 • közepes kockázatú befektetést keres, és
 • a jelenlegi betéti kamatoknál magasabb hozamot szeretne elérni.

Ki vásárolhatja meg?

Ön akkor vásárolhat USD Kötvényt, ha rendelkezik a bankunknál vezetett

Hogyan működik?

 1. Vásárlás

  OTP USD Kötvényt bármikor vásárolhat bármelyik befektetési szolgáltatást végző bankfiókunkban, ha Ön már rendelkezik a bankunknál vezetett megfelelő értékpapírszámlával.

  Ha Önnek még nincs a kötvényvásárláshoz szükséges Összevont Értékpapírszámlája vagy Tartós Befektetési Összevont Értékpapírszámlája vagy Nyugdíj-előtakarékossági Összevont Értékpapírszámlája, akkor bármelyik bankfiókunkban nyithat ilyen számlát, akár a kötvény megvásárlásával egy időben.

 2. Hozzáférés a hozamhoz

  A kamatot félévente, a kamatadó levonását követően írjuk jóvá a fizetési számláján, a tőkét pedig a futamidő végén, egy összegben.
  Ön a lejárat előtt is bármikor értékesítheti a kötvényt a mindenkori bruttó árfolyamon, ami az aktuális piaci helyzettől függ.

  Lejárat előtt a kötvényt szabályozott   keretében adhatja el.

  Ha a kötvényt bankunknak adja el a lejárat előtt, akkor nem számítunk fel értékesítési jutalékot (az értékesítéssel kapcsolatos költségeket az eladási ár tartalmazza).

Gyakran ismételt kérdések

Azokat a kötvényeket, amelyeket bankok bocsátottak ki a 2003. január 1. és 2015. július 2. közötti időszakban, lejáratukig biztosítja az OBA. A 2003. január 1. előtt és a 2015. július 2. után kibocsátott banki kötvényekre nem vonatkozik az OBA biztosítás.

Az OTP Bank által kibocsátott kötvényekre vonatkozik a kibocsátói garancia, tehát az OTP Bank Nyrt. az esedékességi napokon az ígért kamat- és tőke kifizetéseket mindenkor maradéktalanul teljesíti.

Az Aktuálisan jegyezhető és adagolt kibocsátás útján elérhető értékpapírok listája és termékjellemzői című hirdetményünk tartalmazza az OTP Bank által kibocsátott kötvények kockázati besorolását.