Szabadon felhasználható pénzre van szüksége? Nézze meg ingatlanfedezetű jelzáloghitelünket!

Azonnali értékbecslés

Az OTP Banknál – bizonyos ingatlanok esetében – lehetőség van helyszíni szemle nélkül is megállapítani egy ingatlan értékét. Ezzel a teljes hiteligénylési folyamat akár egy héttel gyorsabb és költséghatékonyabb is lehet

Megnézem a részleteket

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatás

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatással most lehetősége van arra, hogy a hitel futamideje alatt, a 121. hónaptól egy alkalommal, ha a piaci körülmények kedvezően alakulnak, akkor egyszerűen és díjmentesen csökkentse hitelének kamatát.

Megnézem a részleteket

Ismerje meg a részleteket és személyre szabott ajánlatért kérjen visszahívást vagy foglaljon időpontot valamelyik bankfiókunkba.

Kérjen visszahívást!

Kollégánk a megadott telefonszámon keresni fogja Önt, és elvégzi az előzetes hitelbírálatot, majd időpontot foglal Önnek bankfiókunkba.

A hitel igénylésével és folyósításával kapcsolatos díjakat és vonatkozó akciókat a lakáshitel hirdetményekben találja. Kérjük, a kalkulációban meg nem jelenített termékekről tájékozódjon a termékismertetőkből és a lakáshitel hirdetményekből!

Kérjen személyre szabott ajánlatot!

Az OTP Bank személyre szabott ajánlatokat kínál ügyfeleinek. Egyéni ajánlatért, további kedvezményekért kérjen visszahívást kollégáinktól, vagy foglaljon időpontot bankfiókunkba – széles termék- és szolgáltatáskínálatunkból segítünk Önnek megtalálni a megfelelő megoldást.

Kérjen visszahívást!

Kollégánk a kiválasztott időpontban felhívja Önt.

Foglaljon időpontot!

Foglalja le időpontját az Önhöz legközelebbi bankfiókba!

felvehető kölcsönösszeg

Felvehető kölcsönösszeg

3 000 000 - 130 000 000 Ft

választható futamidő

Választható futamidő

6 - 30 év

teljes hiteldíjmutató

Teljes hiteldíjmutató

8,4%

A Kamatstop rendeletek szerint egyes jelzáloghitelek esetén a kamatlábat a 2021. október végi állapot szerint kell megállapítani. A Kamatstop rendelet a 3 illetve 12 havi BUBOR-hoz, valamint a 3 havi EURIBOR-hoz kötött árazású kölcsönökre, illetve az Államadósság Kezelő Központ hozam alapján árazott kamattámogatott kölcsönökre és 2022. november 1-től a legfeljebb 5 éves kamatperiódusú, nem kamattámogatott kölcsönökre vonatkozik.

Milyen kedvezményeket kaphat?

A bankhoz utalt jövedelem, valamint akciók alapján Ön jelentős kamat- és díjkedvezményben részesülhet.

Hűség szolgáltatás kamatkedvezményOTP Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkező meghatározott összegű jövedelem-átutalás esetén kamatkedvezményt biztosítunk egyes piaci – nem támogatott - hiteltermékek standard kamatából a vonatkozó hirdetmény szerint.

0,1 - 0,4% kedvezmény
Hogyan működik?

Induló díjkedvezmények

akció keretében
Hogyan működik?

Mi történik a hitelfelvétel során?

További információra lenne szüksége?

Kérjen visszahívást!

Kollégánk a kiválasztott időpontban felkeresi Önt.

Keresse fel bankfiókunkat!

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Mi történik a tájékoztatás során?

A bank feladatai

 • Segítünk Önnek kiválasztani az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelt.
 • Ingyenesen előzetes hitelbírálatot végzünk, amely során kiderül, hogy Ön várhatóan mennyi hitelt kaphat.
  Mi az előzetes hitelbírálat előnye?
 • Tájékoztatjuk a hitelfelvétellel kapcsolatos teendőkről.

Mi történik a hiteligénylés során?

Az Ön feladatai

A bank feladatai

 • Megrendeljük az ingatlan értékbecslését. A megrendelés alapján az értékbecslő fogja Önt keresni időpontegyeztetés miatt.
  Miért fontos az értékbecslés?

Mi történik a hitelbírálat során?

Az Ön feladatai

 • Biztosítja, hogy az értékbecslő a helyszínen felmérhesse az ingatlant.
 • Szükség esetén pótfedezet bevonása.
  Mi az a pótfedezet?

A bank feladatai

Mi történik a szerződéskötés során?

A bank feladatai

 • Egyeztetjük a szerződéskötés időpontját és elküldjük Önnek a szerződéstervezeteket: a kölcsönszerződést, amely a kölcsön feltételeit tartalmazza és a jelzálog szerződést.

Az Ön feladatai

 • Átolvassa a szerződéstervezetet, és esetlegesen felmerülő kérdéseit megbeszéli ügyintézőjével.
 • Szerződéstervezet átvételét követő leghamarabb 3 nap eltelte után megköti velünk a kölcsönszerződést és a jelzálogszerződést.
 • Ön a szerződéseken alapuló kötelezettségvállalását közjegyzői okiratba foglaltatja.Ha igényli, szívesen ajánlunk közjegyzőt, és segítünk hozzá időpontot foglalni.
 • Kifizeti a közjegyzőnek a közjegyzői díjat.
 • Kifizeti bankunknak a jelzálogjog bejegyzés költségét.

A bank feladatai

 • Bejegyeztetjük a fedezetre a bank jelzálogjogát a területileg illetékes földhivatalnál.A jelzálogjog a bank biztosítéka, ez az a fedezet, amely lehetővé teszi, hogy a lakáskölcsön futamideje hosszú, kamatozása pedig a fedezetlen hitelekhez képest alacsony legyen.

Mi történik a folyósítás során?

Az Ön feladatai

 • Beszedési megbízást ad a hitel törlesztésére.
 • Kifizeti bankunknak az e-hiteles tulajdoni lap lekérdezésének díját.
  Miért van erre szükség?
 • Kifizeti bankunknak a folyósítási jutalékot.
 • Lakásbiztosítást (vagyonbiztosítást) köt az ingatlanra.

A bank feladatai

 • A tulajdoni lapon ellenőrizzük a bank jelzálogjogának bejegyzését és az elidegenítés és terhelési tilalom feljegyzését.
 • Elutaljuk a kölcsönösszeget a szerződésben meghatározottak szerint.

Mi történik a törlesztés során?

Az Ön feladatai

A bank feladatai

 • Minden évben értesítjük arról, hogyan csökkent a fennálló tartozása. Az egyenleg értesítő mellett küldünk egy törlesztési tervet is, amely tartalmazza a hátralévő részletek összegeit és fennálló tartozását szerződés szerinti törlesztés esetén.
 • Miután a hitelét visszafizette, kiadjuk a jelzálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom törlésére vonatkozó engedélyt.

Mobilbankár

A díjmentes Mobilbankár szolgáltatás keretében Ön döntheti el, hogy mikor és hol szeretne találkozni szakértő munkatársainkkal, ha ingatlanhitelt szeretne igényelni.

THM információk
 • THM: 8,4%

  A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek a 2024. július 1-től érvényes kondíciók alapján kerültek meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével, a feltételek változása esetén az értékek módosulhatnak. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, továbbá nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mivel az nem ismert.

  A kalkulált THM érték - a mindenkor hatályos hirdetményben és üzletszabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén -:

  • - a megadott jövedelemutalás után hűség szolgáltatás keretében nyújtott kamatkedvezmény,
  • - a feltételhez nem kötött akciós díjkedvezmények

  figyelembevételével került kiszámításra.

  Az adatok kizárólag tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az ügyfél által kiválasztott konstrukcióra az aktuális feltételek mellett adott személyre szabott ajánlatot.

  Az OTP Jelzálogbank Zrt. által folyósított kölcsön esetében közvetítőként az OTP Bank Nyrt. jár el. Az ingatlanhitel igénybevételéhez lakásbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges a fedezetül felajánlott ingatlanra. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog. A bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

Mielőtt hitelt venne fel, olvassa el az alábbi tájékoztatókat!

Gondolja végig, mennyi bevétele és mennyi kiadása van. Így eldöntheti, hogy mennyit tud havonta hiteltörlesztésre fordítani. A döntésében segítségére lehetnek az alábbi tájékoztatók:

Gyakran ismételt kérdések

A kölcsön feltételei és igénylése

Az OTP Évnyerő Lakáshitelek 1 éves türelmi idős kölcsönök, ami azt jelenti, hogy a futamidő első évében kizárólag a kamatot kell megfizetni. A tőke törlesztése a 13. hónapban kezdődik. Ezekkel a konstrukciókkal az első évben alacsonyabb a havonta fizetendő törlesztőrészlet mértéke.
Az Évnyerő Lakáshitelek minden lakáscél esetén igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználás és hitelkiváltási hitelcélokat.

Az OTP Bank Évnyerő Lakáshitelei 1 éves türelmi idős kölcsönök. A türelmi idő azt jelenti, hogy ezen időszak alatt (a futamidő első 12 hónapjában) kizárólag a kamatot kell megfizetni, a tőke törlesztése csak a 13. hónapban kezdődik.
A lakáscélok megvalósításakor a kezdeti időszakban számos olyan költség jelentkezhet (pl. illetékfizetés, lakásfelújítás), amelynek finanszírozása nehézséget jelent. A türelmi idős Évnyerő Lakáshitelekkel a kezdeti időszakban (a futamidő első 12 hónapjában) az egyenletes törlesztéshez képest alacsonyabb a törlesztőrészlet, hiszen csak a kamatot kell megfizetni. A türelmi idő lejártát követő hónaptól kezdődően a kölcsön törlesztőrészlete viszont megemelkedik, ugyanis a tőke törlesztését is meg kell kezdeni.
Az Évnyerő Lakáshitelek minden lakáscél esetén igényelhetőek, kivéve a szabad felhasználás és hitelkiváltási hitelcélokat.

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy Ön vagy adóstársa rendelkezzen:

 • rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 177 000 forintot, és
 • egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

Az Ön céljától függően a hitel igénylésének lehetnek további feltételei, melyekről munkatársaink tájékoztatják Önt a hitel igénylése előtt.

Igen, de ez a jelzáloghitel igénylésésekor megnyitandó számla ingyenes, és korlátozottan, csak a hitel törlesztésére használható.
A bank törlesztési számlaként, olyan OTP Bank Nyrt-nél vezetett lakossági számla meglétét írja elő, amelynek számlavezetési díja – amennyiben a számla kizárólag a jelzáloghitel törlesztéséhez szükséges pénzeszközök elhelyezését szolgálja – a számláról történő kölcsöntörlesztés miatt – 0 Ft/hó, továbbá amelyről a folyósított kölcsön törlesztésének beszedése is díjmentes. A kölcsön törlesztési számlájaként az OTP Bank Nyrt-nél vezetett más lakossági számla is nyitható, vagy már meglévő más lakossági számla is kapcsolható. A lakossági számlákkal kapcsolatos díjakra, és feltételekre „A Lakossági bankszámlákról, betétekről és a Folyószámlahitelről – Fizetési számlák (bankszámlák)” szóló mindenkori hatályos Üzletszabályzat, valamint „a Lakossági fizetési számlák (bankszámlák) kamatairól és díjairól” szóló mindenkori hatályos hirdetmény vonatkozik.

Igen, a hitel igénylésének egyik alapvető feltételei, hogy Ön vagy adóstársa rendelkezzen rendszeres, személyenként egyazon munkahelyről származó, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 177 000 forintot.

Ausztriából és Németországból és Szlovákiából származó külföldi alkalmazotti jövedelmet fogadunk el.

A hitel igényléséhez Önnek vagy adóstársának rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel kell rendelkeznie, melynek összege eléri a havi nettó 177 000 forintot.
Az igazolt rendszeres jövedelem összegétől függ, hogy Ön mekkora összeget szánhat a hitel törlesztésére, azaz, hogy Ön mekkora hitelt vehet fel.

A GYES-t és a GYED-et önállóan nem fogadjuk el jövedelemként, így ha Ön csak ilyen bevétellel rendelkezik, akkor egyedül nem kaphat hitelt. Megoldás lehet egy olyan adóstárs bevonása, aki rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló, megfelelő havi jövedelemmel rendelkezik.

A családi pótlékot önállóan nem fogadjuk el jövedelemként, így ha Ön csak ilyen bevétellel rendelkezik, akkor egyedül nem kaphat hitelt. Megoldás lehet egy olyan adóstárs bevonása, aki rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel rendelkezik.

A hiteligénylők jövedelme legfeljebb 50 százalékig vagy 60 százalékig terhelhető hitellel, az összegtől függően. Ha Ön rendelkezik rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, és a feleségével közösen veszik fel a hitelt, akkor a családtámogatási összegeket is figyelembe vesszük a rendelkezésre álló jövedelem számításakor.

A hitel igénylésének feltétele, hogy Ön vagy adóstársa rendelkezzen rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó minimálbért.

A szociális ellátások közül az ápolási díjat elfogadjuk jövedelemként, de ha annak összege alacsonyabb, mint havi nettó 100 000 Ft, további rendszeres jövedelemre vagy adóstárs bevonására van szükség.

Igen, ha Ön még nem töltötte be a 75-öt, és nyugdíja eléri a havi nettó 177 000 forintot. Ha a hitel futamidejének végéig Ön betöltené a 75. életévét, bevonhat további biztosítékot. További biztosíték lehet:

 • a kölcsön futamidejére és összegére szóló hitelfedezeti életbiztosítás, vagy
 • egy olyan adóstárs, aki a futamidő végéig nem tölti be a 75. életévét, és rendelkezik legalább havi nettó 177 000 forint igazolt jövedelemmel.

Ha Ön mulasztással vagy visszaéléssel szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (régen BAR-lista), akkor nem tudunk Önnek hitelt nyújtani.

Igen, kaphat.

Ingatlanfedezetű hitelt új és használt lakás vásárlására, ház építésére, bővítésre, korszerűsítésre, felújításra, hitelkiváltásra és szabad felhasználásra igényelhet.

A tetőtér beépítés bővítésnek számít. Tetőtér beépítésén egy új emeletszint kiépítését értjük, melynek eredményeként a tetőtérben új helyiségekkel vagy egy önálló lakrésszel bővül az ingatlan.

A hitel fedezetéül elfogadható ingatlanokra szerkezeti megkötés nincs, viszont csak olyan ingatlant tudunk elfogadni, ahol az ingatlan tulajdonjoga

 • lakásvásárlás esetében az eladó,
 • építési hitel, illetve bővítési, korszerűsítési, felújítási, hitelkiváltási és szabad felhasználású hitel esetén a hiteligénylő vagy a ráépítést engedélyező javára van bejegyezve.

A hitel fedezete lehet:

 • lakóház, udvar
 • beépítetlen terület (belterületi építési telek)
 • hétvégi ház, üdülő, üdülőtelek
 • társasházban vagy szövetkezeti házban lévő lakás
 • társas üdülőnél külön tulajdonban álló üdülő
 • garázs (kizárólag pótfedezet lehet)
 • gépkocsitároló, tároló (kizárólag lakáscélú hitelek esetén, lakásvásárlási hitelcélnál, ha a lakással együtt vásárolja meg ugyanabban az adásvételi szerződésben)

Csak akkor tudunk hitelt nyújtani, ha Ön rendelkezik egy meghatározott összegű önerővel. Azaz Önnek a saját pénzéből kell fedeznie azt az összeget, ami a hitelen felül még hiányzik az ingatlan megvásárlásához.

 • A saját pénzén kívül az önerő lehet lakáscélú megtakarítás vagy állami támogatás is (pl. Falusi CSOK).
 • Lakáshitel esetén legalább 20% önerőre van szükség.

Megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphat hitelt.

Igen, megfelelő plusz fedezet bevonása mellett az ingatlanok értékétől függően akár önerő nélkül is kaphat hitelt.

A foglaló a kötelezettségvállalás jele, amit szerződéskötéskor a vevő ad át az eladónak. A foglaló összege beleszámít a vételárba. Mértékét a törvény nem határozza meg, de általában a vételár 10 százaléka.

 • Ha a szerződés meghiúsul a vevő hibájából, akkor a foglalót elveszíti, ha az eladó hibájából, akkor az eladó a foglalót kétszeresen fizeti vissza.
 • Ha olyan okból hiúsul meg a szerződés, amelyért egyik fél sem felelős vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár.

Az adásvételi szerződésben a felek megállapodhatnak abban, hogy a vevő a vételárat a szerződésben megjelölt időpontokban és részletekben fizeti meg. Az előleg a vételár első részlete, amit a teljes vételárba bele kell számítani. Ha a szerződés meghiúsul, akkor a már megfizetett előleg minden esetben visszajár a vevőnek.

A foglaló és az előleg közti alapvető különbség, hogy az előleg minden esetben visszajár a vevőnek, ha meghiúsul a szerződés, a foglaló viszont nem minden esetben.

A kölcsön elbírálása

Igen, már a tájékoztatás során kérheti a díjmentes, előzetes hitelbírálatot. Az Ön által megadott adatok alapján a bírálat során 90 százalékos pontossággal meg tudjuk mondani, hogy Ön kaphat-e hitelt, és ha igen, mennyit.
Az előzetes hitelbíráltot az Ön által megadott adatok alapján adjuk, mely adatok igazolására a hitelkérelem benyújtásakor van szükség.

A hitelkérelem beadása után fog megtörténni az ingatlan értékének megállapítása és a hitelbírálat. Ez az időszak kb. 3 hét, mely során a tanácsadója fogja tájékoztatja Önt a következő lépésekről.

A kölcsön folyósítása

Mielőtt átutaljuk a kölcsön összegét, Önnek teljesítenie kell a kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételeket és a szerződések alpján közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tegyen.

 • a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és
 • OTP lakossági folyószámlával, amiről a hitelt törleszti, és amelyre megadta a kölcsön törlesztésére vonatkozó megbízást.

Ezenkívül gondonskodjon arról, hogy be legyenek fizetve a kölcsön folyósításával összefüggő banki és a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének földhivatali költségei.

A folyósítás részletes feltételeiről munkatársaink a szerződéskötés során részletesen tájékoztatják Önt.

A hiteligénylés beadását követően a tanácsadója tájékoztatja Önt a hitelbírálat eredményéről. Az összeget a kölcsönszerződésben foglaltak szerint utaljuk el (pl. lakásvásárlás esetén az eladónak, a vételár utolsó részleteként).

Ez a ház készültségi fokától függ. A folyósítás előtt Önnek helyszíni szemlét kell kérnie, mely során ellenőrizzük az építkezés előrehaladtát és készültségi fokát.

A kölcsön törlesztése

Igen, szerződésmódosítás keretében van rá lehetősége, de számoljon vele, hogy a szerződésmódosításnak díja van. A részletekről tájékoztatni fogja Önt munkatársunk a módosítás igénylésekor.

Igen, Önnek lehetősége van részleges vagy teljes összegű előtörlesztésre. Számoljon vele, hogy az előtörlesztésnek van díja, és bizonyos esetekben szükség lehet a hitel igénylésekor igénybe vett akció keretében elengedett díjak megfizetésére is. Kérjük, a részletekről tájékozódjon munkatársainknál!

Hitelkiváltás

Igen, más banknál felvett ingatlanfedezetű hitelét kedvezőbbre cserélheti bankunknál.
Megnézem a részleteket

Kedvezmények

Lakáshitel igénylése esetén bankunknál Ön kedvezményt kaphat a bankunkhoz utalt jövedelme (hűség szolgáltatás) után.
Időszakos akcióink keretében bizonyos kezdeti díjakat is elengedhetünk. Az aktuális akcióinkról tanácsadónk fogja tájékoztatni Önt a hitel igénylésekor.

Szerződésmódosítás

A kölcsönszerződés módosítására akkor van szükség, ha változás történik az alábbiakban:

 • fedezet,
 • futamidő,
 • kötelezettek személye.

Szerződésmódosításkor a megkötött kölcsönszerződésben és a vonatkozó üzletági üzletszabályzatban foglaltak az irányadóak.

Ha az Ön (vagy egyéb kötelezett) kérése miatt van szükség a szerződésmódosításra, akkor a szerződésmódosítási díjat Önöknek, azaz a kötelezetteknek kell megfizetnie a vonatkozó hirdetményekben és üzletszabályzatban foglaltak szerint.

További esetleges díjak, melyeket a kötelezetteknek kell megfizetnie:

 • közokirat-módosítási költségek,
 • a kölcsönt biztosító fedezetek módosításához kapcsolódó földhivatali költségek

Kérjük, érdeklődjön munkatársainknál a részletes díjakról és költségekről!

A hitelt eredetileg folyósító bankfióknál, illetve bármelyik lakáshitelezéssel foglalkozó bankfiókunkban, ha ezen igényét írásban jelzi felénk. Ügyintézőink segítenek a szükséges papírok kitöltésében.

Azt nevezzük kötelemváltozásnak, amikor a hitel adósainak vagy egyéb kötelezetteinek személyében történik változás (pl. meglévő kötelezett kiengedése, új kötelezett bevonása).

Azt nevezzük tulajdoni hányad változásnak, amikor a hitel fedezetéül felajánlott ingatlan tulajdonrészében van változás (nőhet vagy csökkenhet is).

Azt nevezzük fedezetkivonásnak, amikor a hitel fedezetét képező ingatlanok közül az egyik tehermentesítésre kerül, és többé nem lesz a hitel fedezete.

Társasház-alapítást követően a bank javára bejegyzett jelzálogterheket a hitel fedezetét képező ingatlanról a létrejött vagy módosult külön albetétre jegyezzük át.

Ráépítés esetén a hitel fedezetéül szolgáló telken egy új lakóházat építenek. A ráépítés miatt a tulajdoni viszonyok is változhatnak.

A kölcsönszerződésben rögzített futamidő módosítása azt jelenti, hogy változik az az időtartam, amely alatt Önnek vissza kell fizetnie a kölcsönt, így a törlesztőrészlet összege is módosulni fog.

A futamidő módosítását a futamidő alatt bármikor kérheti.

Termékismertetők, nyomtatványok, hirdetmények, üzletszabályzatok, dokumentumok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.