Hitelkártya azonnali részletfizetési szolgáltatás

Könnyítsen havi kiadásain, fizessen részletekben!

Ha 20 000 Ft felett vásárol OTP hitelkártyájával, lehetősége van fizetéskor az Azonnali részletfizetést választani, mellyel egyenlő havi részletekben, kiszámítható módon törlesztheti a vásárlás összegét.

Ki veheti igénybe?

Ön a bank döntése alapján veheti igénybe a szolgáltatást, valamint ha

 • OTP hitelkártyája van és főkártyabirtokos,
 • előzetesen hozzájáruló nyilatkozatot adott a szolgáltatásra vonatkozóan. Nyilatkozni (vagy a nyilatkozatot visszavonni) Internetbankban, bankfiókban vagy OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton lehet.

Hogyan működik?

 • Először nyilatkoznia kell arról, hogy hitelkártyás vásárlásainál igénybe venné az Azonnali részletfizetés lehetőségét.
 • Ha a bolti vagy internetes vásárlásának összege több mint 20 000 Ft, a fizetési művelet során megjelenik a „Részletfizetés” lehetősége a választható futamidővel és ajánlattal. (A ”Teljes összeg” választásával elutasítja a részletfizetési lehetőségét és normál hitelkártyás vásárlásként könyvelődik a tranzakció.)
 • Részletfizetés(ei)t az Ön hitelszámlájához kapcsolódó önálló részletfizetési alszámlá(ko)n tartjuk nyilván, főbb adatait (többek között az első esedékesség időpontját) az alszámlanyitást követően levélben küldjük el, illetve később a hitelkártya-számlakivonaton követheti nyomon.
 • A vásárlás összegét a kamatokkal együtt a választott futamidő alatt, egyenlő havi részletekben kell majd visszafizetnie, a hitelkártyával megegyező fizetési határidőre.

THM: 33,5%

Megnézem a reprezentatív példát

Éves fix kamat
Teljes hiteldíjmutató
Havi törlesztőrészlet


Hogyan igényelheti?

Internetbankban

Itt elérheti és megadhatja a hozzájáruló nyilatkozatot.

Telefonon

Hívja a plusz+36 (1) 366 6666 telefonszámot!

OTP Bank fiókban

Keresse meg az Önhöz legközelebbi bankfiókunkat!

Hogyan kérheti az Azonnali részletfizetést vásárláskor?

 1. Hitelkártyás vásárlás

  Vásároljon OTP hitelkártyájával legalább 20 001 Ft értékben!

 2. Fizetés jóváhagyása és részletfizetés

  Miután megadta a PIN kódját, a PIN padon lévő nyilak segítségével válassza a Részletfizetés lehetőséget.

 3. Futamidő kiválasztása

  Válassza ki a nyilak segítségével, vagy gépelje be a részletek számát, azaz ahány hónap alatt vissza szeretné fizetni az összeget. A futamidő kiválasztásának megerősítése a zöld gomb megnyomásával történik.

 4. Ellenőrzés

  Ellenőrizze az összesítő képernyőn a választott futamidőt, és a teljes visszafizetendő összeget. A teljes visszafizetendő összeg tartalmazza a díjakat és a kamatot is.

 5. Megerősítés

  Ha mindent rendben talál, erősítse meg az Azonnali részletfizetési igényét a zöld gomb megnyomásával. A piros gombbal elutasítja a részletfizetést és a tranzakció egyösszegű, normál hitelkártyás vásárlásként könyvelődik. A tranzakció lezárása után módosításra csak a bankban van lehetőség, a boltban nem.

 6. Bizonylat, tájékoztatás

  A részletfizetés adatait a bolti eladó által kinyomtatott bizonylat, valamint a bank postai úton megküldött értesítő levele tartalmazza.

Gyakran ismételt kérdések

Az adott elszámolási időszakban végrehajtott vásárlásokra a kamatmentesség változatlanul fennáll. Ha a fordulónapon a tartozása a fizetési határidőig teljes egészében megfizetésre kerül – ideértve a részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészletét is (ami a tőkerész mellett az előre meghatározott havi kamatot is tartalmazza) –, akkor az adott elszámolási időszakban végrehajtott, részletfizetésbe nem tett vásárlási tranzakciók után a bank nem számít fel kamatot.

A hitelkártya felhasználható hitelkerete a részletfizetésbe tett összeggel csökken. Az adott hónapban megfizetett törlesztőrészlet tőkerészével a felhasználható hitelkerete mindig nő.

A havi minimum és a teljes fizetendő összeg is minden esetben tartalmazza a havi törlesztőrészletet, így Önnek kényelmesen, a hitelkártyás költéseivel együtt és egyidőben kell megfizetnie a tartozást.

A futamidő módosítását kezdeményezheti az Internetbankban, OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton vagy bankfiókjainkban egyaránt. Módosítás esetén szerződésmódosítási díj kerül felszámításra, a hirdetményben meghatározott mértékben.

Teljes vagy részleges előtörlesztést kezdeményezheti az Internetbankban, OTPdirekt telefonos ügyfélszolgálaton vagy bankfiókjainkban egyaránt, a hirdetményben meghatározott előtörlesztési díjat számolunk fel. Az előtörlesztett összeg (teljes előtörlesztés esetén, az addig elhatárolt kamattal együtt) visszavezetésre kerül a hitelszámlára és a visszavezetés napján végzett vásárlás típusú tranzakcióként kerül nyilvántartásra.

Ha a minimum fizetendő összeg sem kerül megfizetésre a türelmi időszak utolsó napjáig, akkor az üzletszabályzatban meghatározottak szerinti késedelmi díj terhelése mellett a lejárt, meg nem fizetett részletfizetési szolgáltatás törlesztőrészlete után, a terhelés napjától számítva ügyleti kamatot, valamint a minimum fizetendő összeg meg nem fizetett része után a hirdetményben meghatározott késedelmi kamatot számítunk fel. Ha két egymást követő hónapban legalább a minimum fizetendő összeget nem fizeti meg, akkor az alszámla automatikusan megszüntetésre kerül és annak teljes tőketartozása, az addig nyilvántartott kamatokkal együtt visszavezetésre kerül a hitelszámlára, a részletfizetési szolgáltatásokra vonatkozó üzletszabályzatban foglaltak szerint.

A Részletfizetési szolgáltatás igénybevételétől az igénylést követő tizennégy napon belül indoklás nélkül elállhat. Ehhez nyilatkozatot kell tennie bármely OTP bankfiókban, vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. Elállás esetén a megnyitott alszámla teljes összegét visszavezetjük a hitelszámlára, a visszavezetés napján végzett – az eredeti tranzakciónak megfelelően vásárlás vagy készpénzfelvétel típusú - tranzakcióként.

Hirdetmények és üzletszabályzatok

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

 • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
 • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
 • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az informacio@otpbank.hu e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.