Először adták át az OTP Business Excellence Díjakat

Publikálva: 2023. május 2. elismerések

Első alkalommal rendezte meg az OTP Bank az OTP Business Excellence Gálát, ahol három kategóriában díjazta a kimagasló szakmai sikereket elért ügyfeleit. Az OTP Business Excellence Díjakkal az innováció, a társadalmi felelősségvállalás, valamint a nemzetközi terjeszkedés területén példamutató vállalatokat ismerték el, az ünnepélyes díjátadóra április 25-én került sor.

Az OTP Business Excellence Díjat első alkalommal adták át olyan közép- és nagyvállalatoknak, amelyek értékteremtő munkájukkal és kimagasló szakmai teljesítményükkel példamutatóak az innováció és a társadalmi felelősségvállalás területén, valamint kiemelkedő eredményeket értek el nemzetközi terjeszkedésben.

A díjátadón Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója köszöntötte a meghívottakat. Kiemelte, hogy 2022 kihívásokkal teli év volt a gazdasági szféra valamennyi szereplője számára, és a pénzügyi közvetítő rendszer működési környezete is jelentősen megváltozott. Azonban a hazai bankrendszer sokktűrő képessége, tőkeellátottsága és likviditása magas, így abban bízhatunk, hogy a jelenlegi válság nem lesz sem mély, sem tartós, és a 2024. évi növekedés már a jobb éveket idézi majd. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója arra is rámutatott, hogy a hitelintézet vállalatoknak szánt termék és szolgáltatási struktúrája folyamatosan bővül, saját forrású hitelek mellett az uniós, valamint az állami támogatások is szélesítik a vállalatok finanszírozási lehetőségeit.

„A vállalatok versenyképessége szempontjából a folyamatosan változó piaci környezetben az eredményes együttműködések szerepe még inkább felértékelődik. Az OTP Business Excellence Díjjal amellett, hogy elismerjük a vállalatok sikereit, célunk, hogy erősítsük a hazai gazdaság meghatározó szereplői közötti kapcsolatot is ” – tette hozzá Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

A díjátadó meghívott vendége volt Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki kijelentette: „ A hazai bankszektor a romló nemzetközi környezetben is erős és működőképes, ezt a hitelminősítők is megerősítették. A magyar bankrendszer az európai tőkemegfelelési mutatót kétszeresen túlteljesíti, nemteljesítő portfóliója alacsony, jövedelmezősége másfélszerese az EU-átlagnak és jelentős tartalékokkal rendelkezik” . Mint mondta: „ az elmúlt évtized munkájának köszönhetően a magyar gazdaság alapjai stabilak, így idén is elkerülhetjük a recessziót, jövőre pedig visszatérhetünk a 4% körüli növekedési pályára.”

Az OTP Bank az OTP Business Excellence Díjjal hagyományt szeretne teremteni, a jövőben is minden évben átadják az elismeréseket a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalatoknak.

A különböző kategóriák jelöltjeit, majd a nyerteseket az OTP Bank vezetőiből álló szakmai zsűri választotta ki a bank régiós szervezeteinek javaslatai alapján. A döntési szempontok között a piaci sikerek mellett kiemelkedő helyen szerepelt, hogy olyan vállalatot díjazzanak, amelynek eredményei iparágának fejlődéséhez is hozzájárulnak.

OTP Business Excellence Gála 2023

A díjazottak három kategóriában:

Innovatív megoldások kategóriában: 3DHISTECH Kft. – A digitális patológia területén működő vállalat, amely a digitális elektromikroszkóp fejlesztésben és gyártásban a világ első három szereplőjének egyike.

Társadalmi felelősségvállalás kategóriában: Jász-Plasztik Kft. – Műanyag-feldolgozás területén működő vállalat, amely üzleti céljai mellett nagy hangsúlyt helyez a környezetterhelés csökkentésére, a munkavállalói közösségének támogatására, az edukációra és a jövő generációjának felkarolására.

Nemzetközi terjeszkedés kategóriában: Futureal-Cordia-HelloParks cégcsoport – A közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető vállalata, amelynek portfóliójában jelen vannak a városrehabilitációs projektek, lakóingatlanok és irodai beruházások, kereskedelmi ingatlanbefektetések egyaránt.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.