Újabb Kiválósági Díjat kapott az OTP Bank

Publikálva: 2021. április 7. elismerések

2021 első negyedévében ismét az OTP Bank volt a legaktívabb az államilag támogatott NHP Hajrá kihelyezésében, így a Magyar Nemzeti Bank már másodszor ismerte el a hitelintézet tevékenységét a Növekedési Hitelprogram Hajrá Kiválósági Díjával. Az elismerést Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese vette át.

A Magyar Nemzeti Bank a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére újította meg a vállalati hitelezés ösztönzésére, 2013-ban létrehozott Növekedési Hitelprogramot (NHP). Az NHP Hajrá keretében tavaly áprilistól elérhető konstrukciók maximum 2,5 százalékos fix kamatozású forrást biztosítanak a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A forrásokhoz a korábbinál szélesebb körben juthatnak hozzá a vállalkozások, hiszen a beruházások mellett forgóeszközök finanszírozására – tehát például működési költségek fedezésére –, uniós és állami támogatások előfinanszírozására, illetve társasági részesedés vásárlására is igényelhetők, sőt, korábbi azonos célú hitelek kiváltására is felhasználhatók.

Mivel az eredetileg 1 500 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett program csaknem kétharmada tavaly novemberre elfogyott, a jegybank kétszer is megemelte a keretösszeget. Az első, 1000 milliárd forintos emelést követően, az elhúzódó járványhelyzet kedvezőtlen gazdasági hatásaira, és a vállalkozások részéről tapasztalt jelentős igényre tekintettel nemrég további 500 milliárd forinttal növelte az MNB a program keretében felhasználható forrást.

Az NHP Hajrá lehetőségei iránt továbbra is jelentős az érdeklődés, a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adatai alapján már 2 044 milliárd forintra kötött hitel- vagy lízingszerződést 31 288 vállalkozás. Ebből a jelenleg ténylegesen kinn lévő – azaz a már lehívott, de még nem törlesztett – állomány 1 600 milliárd forint. A megkötött szerződések volumenének 31 százaléka új beruházási hitel vagy lízing, 57 százaléka forgóeszközhitel, 12 százaléka pedig korábbi beruházási hitel kiváltásához kapcsolódó ügylet.

A Magyar Nemzeti Bank 2020 júliusában alapította meg a Növekedési Hitelprogram Hajrá Kiválósági Díjat, negyedévente elismerve azokat a hitelintézeteket, melyek a legaktívabbak a források közvetítésében. Az elismerést – csakúgy, mint 2020 harmadik negyedévét követően – 2021 első negyedévének teljesítménye alapján Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese vehette át Dr. Patai Mihálytól, a Magyar Nemzeti Bank alelnökétől.

„Az NHP Hajrá keretében kihelyezett forrásokkal számos vállalkozás talpon maradását, illetve akár fejlesztését segíthettük, amellyel ismét hozzájárulhattunk a járvány hatásainak enyhítéshez és a gazdaság élénkítéséhez. Az, hogy mindez ebben a mindannyiunk számára kihívásokkal teli időszakban valósult meg, kollégáim elhivatottságát dicséri, amelyet ezúton is köszönök nekik. Kitartásuk és szakértelmük teremthet rugalmas pénzügyi megoldásokat a vállalkozások számára méretüktől és tevékenységi körüktől függetlenül.” - mondta el a díjjal kapcsolatban Wolf László, az OTP Bank, vezérigazgató-helyettese.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.