Ismét az OTP Bank lett az év legvonzóbb munkahelye

Publikálva: 2019. október 9. elismerések

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is felmérte a jövő munkavállalóinak munkahelyválasztási preferenciáit a PwC Magyarország. Az idei kutatásban több mint 37 ezer fiatal vett részt, akik szabadszavas válaszaikban jelölhettek meg különböző kategóriákban vállalatokat. Ennek alapján az idei évben tíz iparági kategóriában osztották ki a PwC Legvonzóbb Munkahelye Díjat. Zsinórban második alkalommal az OTP Bank lett a pénzügyi szolgáltató kategória első helyezettje és vehette át elismerésül a PwC Legvonzóbb Munkahely Díjat.

A PwC Magyarország kutatása szerint a 16-28 éves korosztály számára a munkahelyválasztási szempontok között első helyen a rugalmas munkarend és munkaidő áll, melyet az alapbért megelőzve a stabilitás és kiszámíthatóság követ.

A kutatásából az is kiderült, hogy a válaszadók döntő többsége (96 százalék) utánanéz a cégnek, mielőtt beadja jelentkezését. A fiatalok 63 százaléka szívesen dolgozna multinacionális vállalatnál, míg 28 százalékuk start-up-nál is elhelyezkedne. A megkérdezettek mindössze alig több mint ötöde (21 százalék) vélte úgy, hogy az állami szféra is vonzó munkavállalási lehetőség.

Az egyes iparágakhoz kapcsolódóan eltérő munkahelyválasztási preferenciákra világít rá a PwC Magyarország felmérése: az IT-szektorban vonzó a távmunka lehetősége (5.) és a közvetlen felettes vezetői stílusa (8.), míg a gyógyszeriparban a kihívásokat jelentő munka (4.) és a kollégákkal való viszony (9.) is meghatározó. A Magyarországon húzóágazatnak számító autóipar szereplői a szakmai képzéseket (4.), valamint a valós teljesítményen alapuló előremenetelt (7.) szem előtt tartva szólíthatják meg sikeresen az Y és Z generáció munkavállalóit.

A PwC Magyarország a kérdőív szabadszavas válaszai és jelölései alapján az idei évben tíz iparági kategóriában osztotta ki a PwC Legvonzóbb Munkahelye Díjat. Az OTP Bank 2018 után újra átvehette a PwC Legvonzóbb Munkahely Díjat, amelyet a pénzügyi szolgáltatás kategóriában kapott.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.