Újabb fenntarthatósági elismerésben részesült az OTP Bank

Publikálva: 2019. június 4. elismerések, fenntarthatóság

Az OTP Bank kapta a Magyar Nemzeti Bank Zöld Programjának összesített kategóriájában odaítélt Zöld Pénzügyi Díjat. A szakmai bíráló bizottság szerint az OTP Bank befektetési és banki szolgáltatásaiban egyaránt jelen vannak a környezettudatos elemek, és a fenntarthatósági szempontú kutatás, oktatás és szponzoráció területén is példaértékű szerepet tölt be. Az első alkalommal átadott elismeréseket azok a pénzintézetek érdemelték ki, amelyek a legtöbbet tették az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében.

A Magyar Nemzeti Bank első alkalommal meghirdetett  Zöld Pénzügyek Díjára 19 pénzügyi intézmény összesen 41 pályázatot nyújtott be, részletesen bemutatva a környezeti szempontok érvényesítése érdekében tett eddigi és jövőbeni lépéseiket. A díj lehetőséget adott arra, hogy szakmai körökben, átfogóan bemutassák a hitelintézetek az ezekkel kapcsolatos eredményeiket.

Mit tesz az OTP Bank a fenntarthatóságért?

Az OTP Bank számára a fenntarthatóság nem pusztán külső elvárás vagy kényszer, hanem belső elhivatottságból, az OTP Csoport alapszellemiségéből fakad. Szolgáltatásaink során figyelembe vesszük, illetve integráljuk a környezeti szempontokat, törekszünk arra, hogy minimalizálhatóak legyenek a szervezet működtetéséből és fenntartásából eredő negatív környezeti hatások. Saját fejlesztésű megoldásaink és együttműködésink egyaránt szolgálják a környezeti fenntarthatóságot.

Zöld Pénzügyek díj

Az OTP Bank intenzíven támogatja a megújuló energia projektek finanszírozását, beleértve a naperőmű, szélerőmű és vízi erőmű beruházásokat, illetve energiahatékonysági beruházásokat. Bankcsoporti szinten a projektfinanszírozás egyik fő területét a naperőmű fejlesztések jelentették.

Társasházak és lakásszövetkezetek részére az energiahatékonyságot és a megújulóenergia-felhasználásának növelését szolgáló beruházásokhoz nyújtunk kamatmentes hitelt. Felelős befektetési termékünk, az OTP Klímaváltozás 130/30 Alap a „Legjobb Globális Részvény Alap” A-sorozata lett (Privátbankár.hu, klasszis verseny).

Mindemellett az OTP Bank digitális fejlesztései is hatással vannak a környezetre. A digitális aláírópad immár valamennyi OTP bankfiókban elérhető, amelyeknek köszönhetően nem szükséges az egyes szerződések és dokumentumok kinyomtatása. De megemlíthetnénk az internet-és mobilbanki fejlesztéseinket is, vagy épp legutóbbi büszkeségünket, az Apple Pay-t, amit az OTP Bank hozott el elsőként Magyarországra. Ezek mind-mind olyan fejlesztések, amelyek nemcsak üzleti szempontból fontosak az OTP Banknak, de hatással vannak a környezetünkre is.

Láthatóvá tesszük

Működési szempontból fontos számunkra a transzparencia, mert ennek a szerteágazó, átgondolt és elkötelezett munkának ez az alapja. Éppen ezért a felelős működés terén megvalósított kezdeményezéseinkről, gyakorlatunkról és elért eredményeinkről Fenntarthatósági jelentésünkben számolunk be évről évre.

Büszkék vagyunk arra, hogy legutóbbi jelentésünket a GreenFrog Awarddal ismerte el a szakma. A jelentések elérhetőek a https://www.otpfenntarthatosag.hu/hu/jelentesek oldalon.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.