Újabb támogatást adott át az OTP Bank

Publikálva: 2020. július 3. adományozás

Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régió vezetője a bank nevében 75 millió forintot adományozott a budapesti Szent Ferenc Kórháznak. A bank az adományt a Humanitás Alapítvány közreműködésével juttatja el az egészségügyi intézménynek, amely a járvány elleni védekezés időszakában - gyógyítói feladatai mellett - segítséget nyújtott többek között fertőtlenítőszerek előállításában, illetve saját konyhájukkal több szociális intézmény ellátását is támogatta.

„Az OTP Bank a kihívásokkal teli időszakban azokat igyekezett segíteni, támogatni, akikre kulcsszerep hárult a védekezésben. Az összefogás és az együttműködés nagyon sokat jelent ezekben az időszakokban, fontosnak érezzük, hogy ezt ezúton is kifejezzük a kórház vezetése és munkatársai felé” - emelte ki a mai átadási ünnepségen Becsei András.

„Kórházunk a Covid-járvány idején megnövelte fekvőbeteg-kapacitását, hogy minél nagyobb számú beteg ellátására legyen alkalmas. E mellett a járvány időszakában is mindent megtettünk azért, hogy elsősorban kardiológiai rehabilitációs tevékenységünket továbbra is el tudjuk végezni, ide értve az egészségmegőrzést, betegségmegelőzést szolgáló, a betegek számára plusz szolgáltatást jelentő speciális programjainkat is. Köszönjük az OTP Bankcsoport nagyösszegű támogatását, ami segített és segít abban, hogy az elmúlt időszakban megnövekedett ellátási feladatban, vállalt alapfeladatainkban és egyedi projektjeinkkel egyaránt a betegek rendelkezésére tudjunk állni” – fejtette ki a kórház nevében Dr. Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója a támogatás átvételekor.

Dr. Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója, Becsei András, az OTP Bank Budapesti Régió vezetője, Nagy Krisztina, a Humanitás Alapítvány vezetője

Az OTP Csoport nemcsak hazai ügyfelei, munkatársai és partnerei, hanem a régió egésze iránt érzett felelősséggel, jelentősen hozzájárult a koronavírus járvány okozta nehézségek enyhítéséhez. A Covid-19 járvány miatt kialakult vészhelyzet kezeléséhez Magyarországon és a bankcsoport külföldi leánybanki országaiban eddig kétmilliárd forintnak megfelelő támogatást ajánlott fel az OTP Csoport, amelyből összesen 400 millió forintot öt hazai kórház – a budapesti mellett négy vidéki intézmény - részére adományozott az OTP Bank a Humanitás Alapítványon keresztül.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.