Szerkezetkész az OTP Bank új irodaháza

Publikálva: 2020. május 19. fejlesztések

Szerkezetkész állapotot ért el Budapest egyik meghatározó irodafejlesztése, az OTP Bank új iroda épületének kivitelezése. Ezzel a mérföldkővel a nagyságrendileg 3000 fő befogadására alkalmas épület készültségi állapota elérte a harminc százalékot. Az irodaház a Market Építő Zrt. kivitelezésében épül fel.

Az OTP Csoport Budapesten – a fiókhálózatot leszámítva – 27 különböző helyszínen működik, ezek közül számos egységet az új épületbe terveznek költöztetni 2022-ben.


A XIII. kerületi Madarász utcában, az OTP Bank meglévő irodaparkjának közvetlen szomszédságában épülő hétemeletes irodaház nagyságrendileg 3000 fő számára biztosít majd magas színvonalú munkahelyet. A hitelintézet új irodaháza számos eltérő munkavállalói igényre nyújt megoldást. Rugalmasan alakítható működési keretrendszere például hatékonyan támogatja majd a kollégák fizikai és virtuális együttműködését is. Az irodaház tervezésénél különösen figyeltek a munkavállaló-barát légkör kialakítására és a különböző területek eltérő munkavégzési igényeire.

Az új ingatlan építészeti koncepciójának legfontosabb eleme a biofília, azaz a természetes elemek előtérbe helyezése. A rengeteg zöldfelület, belső udvar és tetőkert mellett a belsőépítészetben is a természetre utaló motívumok jelennek majd meg, hogy kellemesebbé tegyék az ott dolgozók mindennapjait. A közösségi- és irodaterek emberközpontú kialakítása mellett a tervezés során nagy hangsúlyt fektetettek a hatékonyságot támogató megoldásokra és a racionális fenntartási költségekre is.

A tavaly megkezdett építkezésen jelenleg több mint 400 szakember dolgozik. A kivitelezés második üteme a 350. munkanapnál jár. Ez idő alatt a monolit vasbeton szerkezetbe 40.000 köbméter beton és 5.000 tonna betonacél került. Az épületen található egy 45 tonnás acél tetőszerkezet, ami egy 1300 négyzetméteres üvegtetőt tart majd. A székház legmagasabb pontja 30 méter magasságban van, ide került az építőipar egyik legfontosabb ünnepét szimbolizáló jelkép, a feldíszített bokréta. A szokásos közös ünnepség és az ökörsütés a jelenlegi egészségügyi helyzetben ezúttal elmaradt, azonban a projektvezetők így is köszöntötték mindazokat, akik az építési helyszínen biztosítják a projekt előrehaladását.

„Az OTP Bank működését leginkább a stabilitás, az erő és a folyamatos innováció jellemzi. Az elmúlt években az akvizícióknak köszönhetően regionálisan is meghatározó szereplővé váltunk. A digitális és fióki fejlesztések mind azt a célt szolgálják, hogy hatékonyan, gyorsan, de egyben biztonságosan tudjuk kiszolgálni több mint 19 millió ügyfelünket itthon és a régióban. Kiemelt szerepe van a fejlődésben a budapesti központunknak is, amely hamarosan egy új irodaépülettel bővül. Elsősorban nem építészetileg szeretnénk egyedit alkotni, inkább az irodaház használóit, azaz a munkatársaink szempontjait szeretnénk támogatni. Olyan tereket és szolgáltatásokat tervezünk, amelyek inspirálják a kollégákat, javítják az információáramlást, és megkönnyítik mindennapjaikat – mondta Dr. Barna Zsolt, az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese.

Az elmúlt hetek eseményei is minden bizonnyal hatással lesznek a belső terek kialakítására. A járványhelyzet idején szerzett tapasztalatokat mindenképp figyelembe veszik majd az irodák és közösségi terek belsőépítészeti kialakításakor.

„A Market Építő Zrt. méltó partner a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok iroda- és székházépítési projektjeiben. Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb irodáit építjük, amikhez elegáns építészeti design párosul. Huszonöt éves tapasztalatunk biztonságot jelent a minket választó nagyvállalatoknak beruházásaik sikeres lebonyolításában, még ebben a kihívásokkal teli időszakban is. Köszönjük partnereinknek, munkatársainknak, hogy a járványhelyzetben is velünk vannak, együtt küzdhetünk, bizonyíthatunk.” – mondta Farkas Norbert, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója.

A Market kivitelezésében épülő irodaház átadása 2021 végén várható. Az ütemtervet egyelőre nem befolyásolja a koronavírus okozta helyzet, a kivitelezés továbbra is a tervek szerint halad.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.