Három kategóriában várják a jelentkezéseket az OTP Bank Társasházi Pályázatára

Publikálva: 2024. február 21. társasházi pályázat

Az elmúlt 15 év kiemelkedő eredményeire tekintettel 2024-ben ismét meghirdeti Társasházi Pályázatát az OTP Bank. A legjobb tizenöt ötlet megvalósítását összesen 30 millió forinttal támogatja a hitelintézet.

A Társasházi Pályázat célja továbbra is az, hogy a társasházak és lakásszövetkezek lakóközösségei számára biztosítsa az energiahatékony és fenntartható üzemeltetést, valamint az, hogy az állagmegóvás, a balesetveszély elhárítása vagy az akadálymentesség megvalósulhasson. A kezdeményezésnek köszönhetően tavaly megújult többek között a várpalotai Árpád utca egyik társasházának fűtési rendszere, valamint a csapadék gerincvezetéke. A budapesti Kiss János altábornagy utcai egyik társasházban a tetőszerkezet javítására, a Menyecske utcában pedig energiatakarékos szellőző ventilátorok cseréjére került sor.

A Társasházi Pályázat fennállásának 15 éve alatt eddig több mint 12 000 pályázat érkezett, ebből összesen 195 lakóközösséget segített a hitelintézet a fejlesztési célok elérésében.

Az OTP Bank Társasházi Pályázatának köszönhetően idén ismét 15 társasházi közösség nyerhet vissza nem térítendő támogatást lakókörnyezete szebbé és biztonságosabbá tételéhez, az OTP Bank idén összesen 30 millió forinttal támogatja a legjobb pályázókat céljaik megvalósításában.

Idén három kategóriában nevezhetnek a lakóközösségek: „Fenntarthatóbb jövő”, „Biztonságos otthonok”, „Barátságos környezet”. Kategóriánként 10-10 millió forintot oszt el a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt öt-öt pályázó között. A pályázatok benyújtására 2024. május 31-ig, a www.otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat oldalon keresztül van lehetőség. A 30 millió forint az alábbi bontásban oszlik meg a három kategória között:

  • 1. helyezés: 3 000 000 Ft
  • 2. helyezés: 2 500 000 Ft
  • 3. helyezés: 2 000 000 Ft
  • 4. helyezés: 1 500 000 Ft
  • 5. helyezés: 1 000 000 Ft

„A beérkező pályázatok típusa és mennyisége alapján úgy látjuk, hogy folyamatosan erősödik az igény a közösségépítési célok megvalósítására. A „Barátságos környezet” kategóriát azért hoztuk létre, mivel a kisebb, maximum 25 lakásos társasházakat és lakóközösségeket is szeretnénk támogatni céljaik elérésében – mondta el a pályázat kiírása kapcsán Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozói területének vezetője.

Az OTP Bank minden 100. sikeresen benyújtott, érvényes pályázat után 1 millió forinttal támogatja a Habitat for Humanity Magyarország ’Második Esély’ programját. A támogatás keretében egy rászoruló család lakhatási körülményeinek javításához járulnak hozzá, egy rossz állapotú szociális bérlakás felújításával, maximum 10 millió forintig.

Ezen felül minden díjazott társasház vagy lakásszövetkezet pályázatának benyújtója – aki lehet a közös képviselő vagy meghatalmazott is – 100 000 forint értékű IKEA ajándékkártyát kap.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.