Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását

Publikálva: 2020. január 9. akvizíció

Az OTP Bank sikeresen lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását  – közölte Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a ljubljanai sajtótájékoztatóján. Az OTP Bank az SKB Bank felvásárlásával annak 99,73 százalékos tulajdonosa lett.
A hitelintézetnek ez az első befektetése Szlovéniában. Az akvizícióval az OTP Bank tovább erősíti pozícióját a kelet-közép-európai régióban.

Csányi Sándor a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szlovén piacon organikus növekedést és akár további felvásárlásokat, míg hosszú távon 25-30 százalékos piaci részesedés elérését tervezi az OTP Bank. Hozzátette, a régióban már számos bankot megvásárolt a hitelintézet, Szerbiában kettőt, továbbá Bulgáriában, Moldáviában, Romániában, Montenegróban, Albániában, Horvátországban, Ukrajnában, Oroszországban és Szlovákiában is működik leánybank. Az OTP Csoport jelenleg 12 országban van jelen a kelet-közép-európai régióban.

Anita Stojčevska, az SKB Bank vezérigazgatója az eseményen elmondta: tavaly az első kilenc hónapban 30 százalékkal több, 45,7 millió euró nettó profitot értek el az előző év azonos időszakához képest, ezt kiemelkedően jó eredménynek nevezte. Az SKB Bank Szlovénia 4. legnagyobb bankja közel 10 százalékos piaci részesedéssel. A bank beolvadása az OTP Csoportba tavaly kezdődött. A bankfiókok számát nem tervezik növelni, inkább a digitális csatornákat szeretnék erősíteni.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója kitért arra is, hogy az OTP Csoport a tavalyi évben túlteljesítette az előző éves eredményeket, minden pénzügyi mutatóban jól teljesített az előzetes adatok szerint. A hitelintézetnek jelenleg közel 40 ezer alkalmazottja és 20 millió ügyfele van.

Az OTP Bank tavaly decemberben jelentette be, hogy lezárta szlovéniai tranzakcióját, ezzel a Societe Generale csoport szlovén leánybankja, az SKB Bank 99,73 százalékos részesedése, valamint egyéb leányvállalatai az OTP Bank tulajdonába kerültek.

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója és Anita Stojčevska, az SKB Bank vezérigazgatója.

Fotó: Ziga Intihar

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.