Az OTP Bank átalakítja a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásokat nyújtó területeit

Publikálva: 2021. január 18. global markets

2021. január 1-jétől az OTP Bank csoportszinten integrálja a befektetési szolgáltatási és privát banki szolgáltatásait. A szervezeti átalakítással az OTP Global Markets Igazgatóság felel a treasury ügyletek, a letétkezelési és tőkepiaci műveletek, a privát banki szolgáltatások, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenységért is. A szervezeti átalakítás közvetlenül nem, az ezzel járó szolgáltatásfejlesztés és szélesebb termékpaletta azonban érzékelhető lesz a hazai és leánybanki ügyfelek számára is a jövőben.

Az OTP Csoport 11 országban van jelen, a régió egyik meghatározó pénzügyi szereplőjeként közel 19 millió lakossági, vállalati és önkormányzati ügyfelet szolgál ki a fiókhálózatában és az online térben, több országban pedig piacvezető.

Ezzel egy időben az OTP Global Markets is markáns növekedésen ment keresztül; az üzletág jelentősen megerősödött Magyarországon, vezető szerepe van a vállalati kötvénykibocsátásokban, és tavaly a leánybankok tőkepiaci szakértőivel közösen mintegy 19 ezer vállalati, lakossági és intézményi ügyfelet szolgált ki. Az OTP Global Markets növekedését segítette a csoportszintű irányítás kialakítása, valamint az új regionális és a nagy globális piacokon való megjelenés. Mindezek biztosították a nagyobb intézményi ügyfelek kiszolgálásáért felelős terület megerősödését, valamint a magánszemélyek számára nyújtott befektetés tanácsadási tevékenység bővülését.

Ennek folytatásaként született meg az a döntés, amelynek értelmében 2021. január 1-jétől az OTP Global Markets felel a privát banki és kiemelt privát banki, a portfólió kezelési, az advisory, a független multi asset elemzési területért, valamint a csoportszintű befektetési szolgáltatási irányítási tevékenység kialakításáért.

„Az OTP Csoport folyamatosan növekszik mind organikusan, mind akvizíciókon keresztül, és ezt a fejlődést az üzletágunk is követi. Szeretnénk a csoportból fakadó szinergiákat előnyként biztosítani ügyfeleinknek, hogy akár Magyarországon, akár a régiós országokban egységes kiszolgálási modellel találkozzanak és a termékeinkhez bárhonnan hozzáférjenek. Kifejezett célunk a csoporton belüli tőkepiaci integráció megvalósítása, amellyel képesek leszünk minden szegmensben teljeskörű kiszolgálást nyújtani. A privát banki és a treasury tevékenység egységes irányítás alá vonása egy logikus lépés, hiszen így könnyebben elérjük ügyfeleinket, akiknek egyedi ajánlatokat és még magasabb szintű szolgáltatásokat tudunk nyújtani a jövőben” – mondta el a szervezeti átalakítás kapcsán Bánfi Attila, az OTP Global Markets ügyvezető igazgatója.

Az OTP Bank teljes magyarországi privát banki ügyfélállománya jelenleg közel 23 ezer fő, a hitelintézet által kezelt hazai vagyon pedig nagyságrendileg 2.328 milliárd forint. Csoportszinten jelenleg 72 ezer privát banki ügyfele van az OTP Csoportnak, és a kezelt vagyon eléri a 8,3 milliárd eurót.

„Ügyfeleink számára ezzel az átalakulással szélesebb termékkínálatot és egyszerűbb, online ügyintézést biztosíthatunk, továbbá elemzésekkel és egy megújult, proaktív tanácsadási folyamattal fogjuk tudni támogatni befektetési döntéseiket a jövőben” - tette hozzá Bozsogi Tamás, a Kiemelt Privát Banki Főosztály főosztályvezetője.

A szervezeti átalakulás és a szolgáltatások bővítése hozzájárul az OTP Global Markets azon stratégiai céljához, hogy csoportszinten alakítsa és erősítse az egységes pénz-és tőkepiaci szolgáltatásainak kereteit, és néhány éven belül egyedülállóan széles termékpalettával és ügyfélállománnyal rendelkező regionális piaci szereplővé váljon a befektetési szolgáltatások területén is.

További információt az OTP Global Marketsről itt talál.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.