Lezárult az OTP Bank „Kerülj be a Szépműbe!” kreatív pályázata

Publikálva: 2018. november 12. pályázat

A közönségszavazást Horváth Zsófia „ Függöny” című munkája nyerte.

Az OTP Bank és a Szépművészeti Múzeum által közösen meghirdetett „Kerülj be a Szépműbe!” kreatív pályázatra több mint 1300 pályamű érkezett, amelyből a legjobb 15 a szakmai zsűri választása alapján jutott a második fordulóba. A továbbjutó alkotásokat egy különleges virtuális galériában, az OTP VRMúzeumban tekinthette meg a nagyközönség, illetve itt adhatták le szavazataikat kedvenc művükre.

A művészet és a digitalizáció világát összehozó „Kerülj be a Szépműbe!” kreatív pályázat nyertesét október 31-én, az újranyíló Szépművészeti Múzeum Schickedanz termében hirdették ki ünnepélyes keretek között a szervezők. Horváth Zsófia, a pályázat nyertese a következőképpen fogalmazta meg inspirációja forrását pályamunkájában:

„Munkáimban mindennapi létezésem apró érzéseit, momentumait dolgozom fel. A személyes élményeim, tapasztalataim által bennem kialakuló komplex gondolatok, hangulatok kifejezésére talált képi formák nyújtják a megkönnyebbülés érzését, hogy az általam szavakkal kifejezhetetlennek tűnő gondolati és érzelmi hálót – vagy annak egy kis szeletét – sikerült megfogalmaznom.

A díjátadón a pályázat második fordulójába továbbjutott alkotók és vendégeik vettek részt. A zsűri tagjai közül Baki Péter, az OTP VRMúzeum kurátora, Einspach Gábor, az ArtMagazin felelős kiadója, Szőke Gábor Miklós szobrászművész, valamint Tomcsányi Dóra designer jelentek meg, míg a Szépművészeti Múzeumot Tihanyi Kinga kommunikációs és marketingigazgató képviselte.

A „Kerülj be a Szépműbe!” kreatív pályázatunkkal a művészeti értékekre, a feltörekvő tehetségekre és a digitalizáció fontosságára szerettük volna felhívni a figyelmet. Mindhárom területen különböző programokkal és újításokkal igyekszünk támogatást nyújtani és utat mutatni, most ezt a három területet ötvöztük a pályázat során egy VRMúzeum formájában” - mondta el a pályázat kapcsán Szabó Dóra, az OTP Bank szenior PR menedzsere.

A nyertes pályázó, Horváth Zsófia egy teljes hónapra a legnagyobb művészek között kapott helyet. „ Függöny” című alkotása november 30-ig megtekinthető a felújított múzeum Reneszánsz csarnokának 1. emeleti kerengőjében.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.