Az OTP Banknál már akár egy szelfivel is nyitható új bankszámla

Publikálva: 2021. július 27. bankszámla

Nem áll távol a magyaroktól a szelfizés, csaknem kétharmaduk rendszeresen készít magáról ilyen fotót. Arról viszont még kevesen hallottak, hogy egy mobiltelefonnal készített önarcképpel manapság akár hivatalos ügyeket is intézhetünk – derült ki az OTP Bank megbízásából készített felmérésből. A hitelintézetnél mostantól egy szelfi segítségével már új bankszámlát is nyithatunk bárhol, bármikor, ügyintéző segítsége nélkül – a fejlesztés újabb jelentős mérföldkő a digitális banki ügyintézésben.

Az elmúlt évben jelentősen megnőtt azoknak a banki ügyfeleknek a száma, akik digitális csatornákon intézték pénzügyeiket. A koronavírus-járvány hatásai miatt a korábbiaknál jóval gyorsabb ütemben bővült a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt nyitottak köre. Az OTP Bank megbízásából készített felmérés szerint az elmúlt hónapokban a magyar felnőttek közel 60 százaléka élt a hitelintézetek nyújtotta digitális ügyintézési lehetőségekkel. Banki webes felületet vagy mobilalkalmazást már az idősebb generációk is egyre szívesebben használnak, azonban életkortól függetlenül arról még viszonylag kevesen hallottak, hogy szelfis azonosítással akár már hivatalos ügyet is intézhetünk a mobilunkról. Pedig a szelfizés nem áll távol a magyaroktól, csaknem kétharmaduk készít magáról ilyen fotót bizonyos időközönként – derült ki a felmérésből.

„Az OTP Banknál folyamatosan azon dolgozunk, hogy fejlesztéseink még kényelmesebbé tegyék ügyfeleink számára pénzügyeik intézését. Éppen ezért vezettünk most be egy olyan online lehetőséget, a Selfie számlanyitást, amelynek segítségével leendő ügyfeleink akár otthonuk kényelméből, pár perc alatt, bármikor nyithatnak új lakossági bankszámlát” – nyilatkozta Kökény Dávid, az OTP Bank az OTP Bank bankkapcsolati termékfejlesztési szenior menedzsere. A számlanyitási folyamat nagyon egyszerűen elindítható az OTP SmartBank mobilalkalmazásból, csak NFC-kapcsolattal rendelkező mobiltelefonra, internetkapcsolatra, illetve chippel ellátott, új típusú személyazonosító igazolványra vagy biometrikus útlevélre, és egy szelfire van szükségük” – tette hozzá.

Az OTP Bank most bevezetett újításával az OTP SmartBank mobilalkalmazáson keresztül bárhol, bármikor, gyorsan és kényelmesen nyitható új bankszámla. A Selfie számlanyitáshoz nem kell személyesen felkeresni a bankfiókot, sőt, akár banki nyitvatartási időn kívül is intézhető, hiszen a folyamathoz nincs szükség ügyintézői segítségre.

Az új funkció jelenleg az OTP SmartBank alkalmazás letöltését követően, az alkalmazásba történő regisztráció nélkül, a Selfie számlanyitás menüpontban érhető el.

Részletek: www.otpbank.hu/selfieszamlanyitas

A kutatás az OTP Bank megbízásából az MTM Kft. Pulzus kutatási applikációjával készült 1058 fő részvételével. A 18 éves és idősebb, magyar alapsokaságot reprezentálja nem, kor, iskolai végzettség és településtípus szerint. Az adatfelvétel 2021.04.17. és 2021.04.21. között történt .

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.