Január 5-e fontos határidő volt az OTP SZÉP kártyabirtokosok számára. A tavaly májusban életbe lépett jogszabály értelmében ezt követően már csak azok a kártyabirtokosok kaphatnak SZÉP-kártya-juttatást, akik megkötötték szerződésüket a kibocsátóval. Az OTP Pénztárszolgáltató az elmúlt hónapok során valamennyi kártyabirtokosa számára eljuttatta szerződését postai úton vagy e-mailen keresztül. A szolgáltató legfrissebb adatai szerint az 1,3 millió kártyabirtokos mintegy 90 százaléka sikeresen szerződött, ezért ők továbbra is zökkenőmentesen élvezhetik a SZÉP-kártya nyújtotta előnyöket.


A munkáltatók ebben az évben is kedvező adózás mellett adhatnak munkavállalóik számára SZÉP-kártya-juttatást. Ahhoz azonban, hogy a juttatás összegét utalni tudják a dolgozóik SZÉP-kártya számláira, a kártyabirtokosoknak szerződniük kell a kibocsátóval, amelyről a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásáról és felhasználásáról szóló hatályos kormányrendelet rendelkezett így. Ezért az OTP Pénztárszolgáltató 2018 november végéig minden SZÉP-kártyabirtokosának elküldte a szerződését postán, illetve - akik korábban regisztrálták az e-mail címüket azoknak - elektronikus levélben. Sőt, tavaly decemberben már az OTP Bank fiókjaiban, személyesen is meg lehetett kötni a szerződést.

Az új jogszabály értelmében, akik január 5-ig nem kötötték meg a SZÉP-kártya-szerződésüket, nem kaphatnak új feltöltést a kártyájukra munkáltatójuktól. Abban az esetben, ha a kártyabirtokosok továbbra is szeretnék az OTP SZÉP kártya előnyeit élvezni, de még nem szerződtek, az OTP Bank fiókjaiban még mindig van lehetőségük ezt megtenni. Fontos, hogy szerződéskötéshez mindenképp vigyék magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat és adókártyájukat, ugyanis ezek nélkül nem lehetséges az ügyintézés.

További részletek a www.otpmindennap.hu/szepkartya oldalon találhatók.