A PortfoLion támogatása biztosítja a magyar big data cég növekedését

Publikálva: 2018. június 26. vállalkozás

Az OTP Bank és az Eximbank tulajdonában álló PortfoLion Regionális Magántőke Alap 5 millió dolláros befektetést biztosít a Starschema részére. A budapesti székhelyű IT cég a jelentős tőkeinjekciót elsősorban üzleti tevékenységének kiszélesítésére és nemzetközi terjeszkedésre, ezen belül is főként Észak-amerikai jelenlétének megerősítésére fordítja. A cég megrendeléseinek mintegy 70 százaléka ugyanis a tengerentúlról, főként Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkezik. A Starschema ügyfelei között olyan óriások találhatók, mint az Apple, a Walt Disney, a Pepsi, a Facebook vagy a Netflix.

A nemzetközi terjeszkedés mellett a budapesti cég a tőkebefektetést munkaerő-fejlesztésre, szolgáltatási körének kibővítésére és a szakmai partnerkapcsolatok fejlesztésére használja fel. Kiemelt cél az is, hogy a Starschema beszállítóként a hazai nagyvállalati szektort is hozzásegítse a big data és üzleti intelligencia, valamint a felhőalapú szolgáltatások hatékony alkalmazásához.

Csillag Péter, a Starschema társalapítója elmondta, hogy a foglalkoztatotti létszám növelése továbbra is prioritás számukra, jelenleg 42 nyitott pozícióval rendelkeznek. A növekedés azonban nem minden. Szeretnék az eddig jól működő, garázscégekre jellemző felszabadult, laza cégkultúrát megőrizni, mert úgy vélik, ez ad teret a fejlesztők alkotói szabadságának.

A PortfoLion weboldala itt érhető el: www.portfolion.hu

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.