PÉNZ7: „Pénzügyi kultúra nagykövete” díjat kapott az OTP Bank

Publikálva: 2019. február 27. elismerések

Február 25-én a Magyar Nemzeti Bankban tartott ünnepélyes nyitóeseménnyel kezdődött el az ötödik Pénz7: ezzel Európában és világszinten is idén Magyarországon indult el elsőként a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó nemzetközi rendezvénysorozat. A Magyar Nemzeti Bank épületében tartott ünnepségen kiemelték, hogy az OTP Bank önkéntesei az elmúlt öt évben példamutató módon vettek részt a pénzügyi kultúra fejlesztéséért indított programban. Ennek elismeréséül idén az OTP Bank kapta a „Pénzügyi kultúra nagykövete” díjat, amelyet a hitelintézet vezérigazgató-helyettese, Kovács Antal vett át.

A pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában ez évben az „Okosan a befektetésekről”, valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” témák állnak. A program rendhagyó tanóráin az élményalapú ismeretszerzést a négy korosztály számára kidolgozott óratervek mellett egyre több digitális megoldás és e-learning tananyag is támogatja. Az idei év további újdonsága a „Számoljunk a befektetésekkel!” című középiskolai matematikai példatár, amelyet Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Pénz7 megnyitóján mutatott be a szakmai közönségnek.

Az előző négy év kedvező tapasztalatai és a kiemelkedő iskolai érdeklődés alapján a jelenlegi tanév rendjében 2019. február 25. és március 1. között ismét szerepel a pénzügyi és vállalkozói témahét, a Pénz7, amely a European Money Week és a Global Money Week nemzetközi programokhoz is kapcsolódik. A kezdeményezés és a szervezők kiemelt célja, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot, így ezzel is támogassák a kormány által 2017-ben elfogadott, „Okosan a pénzzel” elnevezésű, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégia megvalósulását.

A programra országszerte nagy érdeklődés mutatkozik: idén már több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja, mintegy 14 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a témahéten. A Pénz7 interaktív tanórái az egyes korosztályok sajátosságait figyelembe véve, játékosan és élményszerűen adják át és járják körbe a felelős döntéshez szükséges ismereteket. A digitalizáció jegyében a középiskolás diákok számára több, a befektetések témaköréhez kapcsolódó animációs film, valamint e-learning tananyag is készült. A témahét lehetőséget teremt arra is, hogy önkéntes pénzügyi szakemberek és vállalkozók bevonásával a napi gyakorlat is közelebb kerüljön a fiatalokhoz.

A program egyre bővülő támogatói körére utal, hogy az idén minden korábbinál több, közel 700 önkéntes gyakorló pénzügyi, illetve vállalkozó szakember jelentkezett, hogy órát tartson a fiataloknak. A program egyik alapelve szerint a tanórákon márka vagy kereskedelmi logó nem jelenhet meg.

A program a tanórák mellett számos játékos, interaktív szakmai programot kínált és kínál az iskolák számára. A tőzsdejáték mellett pénzügyi kvíz, vetélkedők, tudatossági kerekasztal is segíti a diákokat, hogy gyarapíthassák a témában megszerezhető ismereteiket. A programokról részletesen ugyancsak a www.penz7.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.