Az Év Vállalati Önkéntes Programja

Publikálva: 2019. december 17. támogatás

Az OTP Helyi Érték nyerte el az Év Vállalati Önkéntes Programja Díjat

Mindannyian értékeljük mások segítségét. Azok számára pedig különösen értékes a támogatás, akik talán nem is tudják, kitől és hogyan kérjenek segítséget. Az ő mindennapjaik megkönnyítéséhez járulnak hozzá az önkéntesek kezdeményezései. Szabadidejükben végzett áldozatos munkájukat díjazza idén már tizenegyedik alkalommal az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) az összesen öt kategóriában kiosztott elismerésekkel. Ebben az évben úgy ítélte meg a zsűri, hogy az OTP Bank Helyi Érték nevű kezdeményezése méltó az Év Vállalati Önkéntes Programja címre.

Többen egy célért

Az ÖKA évente kiosztott díjai nem csupán elismerések: céljuk az önkéntes tevékenység társadalmi elismertségének erősítése is. F. Tóth András, az ÖKA ügyvezető-igazgatója így nyilatkozott erről: „Több mint tíz éve díjazzuk az önkéntesség területén kiemelkedő magánszemélyeket, szervezeteket és vállalatokat. Célunk, hogy az így megismerhető történetek révén minél több ember számára vonzóvá tegyük az önkéntes tevékenységet, és kedvező irányba mozdítsuk el az önkéntesség társadalmi megítélését. Az elmúlt évek eredményei igazolják, hogy erőfeszítéseink nem hiábavalók, mivel folyamatosan nő azok száma, akiknek az önkéntesség fontos változásokat hoz az életében.”

Az önkénteskedés a mindennapok része

Az OTP Banknál több mint tízéves hagyomány az önkénteskedés, amit az OTP Helyi Érték Önkéntes Program keretében szervez és támogat. A bank önkéntesei a helyi közösségekkel együttműködve segítenek a rászoruló csoportoknak, a program forrásaira pedig pályázatot nyújtanak be. Minden évben kétszer hirdet az OTP erre felhívást és több mint harminc kezdeményezést tud így támogatni. Természetesen mindehhez az önkéntesek részvétele a legfontosabb.

A helyi projektek támogatása mellett központi önkéntes eseményeket is szervez a hitelintézet: ilyenek a Magyar Vöröskereszttel együtt rendezett véradások, a Magyar Élelmiszerbankkal közös JótéKonyha, a KézenFogva Alapítvánnyal megvalósított Együtt mozdulunk program és a Humanitás Szociális Alapítvány számos akciója, pályázati programja.

Köszönjük minden lelkes önkéntesünk hozzájárulását, nélkülük nem sikerülhetett volna!

Helyben vagyunk. Segítünk. Értéket teremtünk a jövőben is.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.