Megújulnak az OTP Bank Széchenyi Kártya Programban kínált konstrukciói

Publikálva: 2020. május 19. vállalkozás

Hamarosan az OTP Banknál is elérhetőek lesznek a Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói. A koronavírus járvány gazdasági hatásainak enyhítése hozott kormányzati intézkedések részeként munkabérek és egyéb működési költségek finanszírozására, beruházásokra, illetve folyószámlahitelként is igényelhetnek alacsony kamatozású konstrukciókat a vállalkozások.

Tovább bővülnek a vállalkozások pénzügyi lehetőségei, amelyekkel a társaságok áthidalhatják a koronavírus járvány miatt kialakult fizetési nehézségeiket. A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjának újabb szakasza, az OTP Banknál már elérhető NHP Hajrá forrásai mellett nemrég jelent meg a Magyar Közlönyben az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program 4 új hitellehetősége is.

„Megfeszített munkával dolgozunk azon, hogy miként tudunk minél több vállalkozásnak segítséget nyújtani ebben a rendkívüli időszakban. Szakértőink vizsgálják, hogy az államilag támogatott konstrukciók részletszabályainak megismerése után, miként biztosíthatjuk minél hamarabb a gazdasági társaságok számára a Széchenyi Kártya Program megújult hiteleit. Azt gondoljuk, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a magyar kormány gazdaságélénkítő intézkedései hatékony segítséget jelenthetnek a nehéz helyzetbe került vállalkozások számára, azok méretétől és tevékenységi körétől függetlenül” – mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

A munkabérek kifizetéséhez a hamarosan az OTP Banktól is igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel nyújthat biztos pénzügyi hátteret a vállalkozásoknak. A konstrukció mellett igényelhető lesz a szabadon felhasználható Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz is. A forgóeszköz-beszerzések finanszírozásából adódó fizetési nehézségek kezelésére a Széchenyi Likviditási Hitel nyújthat megoldást, beruházási hitelcélokra pedig a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz kínál forrást. A négy konstrukció ügyfelek által érzékelhető nettó kamata mindössze 0,1-0,5 százalék között várható.

A kialakuló gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak már most is érdemes áttekinteni az OTP Banknál elérhető széles termék és szolgáltatási palettát, mivel a hitelintézet egy sor olyan lehetőséget kínál, amely megoldást jelenthet a pénzügyi kihívásokra. Ilyenek az akár NHP Hajrá forrásból igényelhető hitelek – amelyek között lényegében szabad felhasználású is található –, a likviditási nehézségek áthidalására is alkalmas folyószámlahitelek, illetve a faktorálás eszközei. Agrárvállalkozások esetén támogatás-előfinanszírozásról, vagy a Vidékfejlesztési Program támogatásaihoz kapcsolódó beruházási hitelekről is érdemes tájékozódni.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.