Az összefogás ereje

Publikálva: 2020. június 16. fenntarthatóság

Gyereknap alkalmából a Máltai Szeretetszolgálattal közösen meghirdetett jótékonysági akciónkkal a hátrányos helyzetű családokban élő gyerekeknek segítettünk. A kezdeményezéshez kollegáink is csatlakoztak.

A karanténhelyzet a hátrányos helyzetű településeken élő családok számára sok esetben komoly kihívást jelentett. A gyerekek a kényszerszülte digitális oktatásba a megfelelő eszközök és infrastruktúra híján nem mindig tudtak bekapcsolódni. Nekik segítettünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös, illetve saját, bankon belüli jótékonysági akciónkkal.

Segítség a különleges mindennapokban

A hátrányos helyzetű térségben élő, gyakran egykeresős családokban a családfenntartók többsége az építőiparban, vendéglátásban dolgozik, illetve szezonális munkát végez. A járvány okozta gazdasági válságban közülük sokan veszítették el munkájukat, ugyanakkor az iskolák és óvodák bezárásával nőttek a családok anyagi terhei is. Az iskolán kívüli digitális oktatás a legkisebb településeken sokszor papír alapú távoktatásként valósult meg: az iskolákban névre szóló feladatcsomagokat készítettek a pedagógusok, az ebédért bejáró családtagok pedig hazavitték a tanulnivalót, és leadták az előző napokban elkészült házi feladatokat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat élen jár a hátrányos helyzetű településen élő családok hatékony támogatásában. Adományaikat a legszegényebbek felzárkózását segítő Jelenlét programjaik során viszik el oda, ahol igazán szükség van rájuk. Ehhez a programhoz csatlakozva juttattunk el a távoktatáshoz szükséges eszközöket, számítógépeket olyan családokhoz, akik másképpen nem tudták volna megoldani, hogy bekapcsolódjanak a digitális oktatásba. Támogatásunkkal segítettük, hogy a gyerekek ne szenvedjenek hátrányt a különleges oktatási helyzetben.

A már átadott tárgyi adományokon túl a bank támogatásából a Szeretetszolgálat munkatársai közel 600, egyenként mintegy 4000 forint értékű csomagot állítanak össze, melyek a nyár folyamán és az iskolakezdéskor kerülnek átadásra a gyerekeknek.

De nem csak digitális eszközökkel segítettünk: bankon belül jótékonysági akciót hirdettünk, hogy szebbé tegyük a gyereknapot a rászoruló gyerekeknek. A több héten át futó, sikeres kezdeményezés során adományokat gyűjtöttünk.

A közös összefogásnak köszönhetően, a bank és a kollégák összesen közel hárommillió forinttal támogatták a többgyermekes rászoruló családokat, amiből írószereket, foglalkoztató füzeteket, könyveket, játékokat és sportszereket szerzett be a Szeretetszolgálat.

Nagyon köszönjük munkatársainknak, hogy csatlakoztak felhívásunkhoz, és támogatták a kezdeményezést, amivel szebbé tettük a gyerekeknek ezt a nehéz időszakot!

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.