Szeptember végén 140 önkéntes vett részt a JótéKonyhán

Publikálva: 2019. október 8. fenntarthatóság

Éppen egy éve, tavaly ősszel került sor az OTP Bank első központilag szervezett JótéKonyha önkéntes eseményére. Már az első alkalommal is nagy sikert aratott, így nem volt kérdés, hogy idén is folytatjuk: először áprilisban, majd szeptember végén szerveztük meg újra különleges jótékonysági rendezvényünket.

Jót adni jól

Felhívásunkra főleg Budapestről és Pest megyéből, valamint kisebb létszámban az Északkelet-Magyarországi régióból jelentkeztek önkéntes munkatársaink, akik családtagjaikkal és barátaikkal csatlakoztak az OTP Helyi Érték központi eseményhez. A JótéKonyhán a társaság fele lecsót készített a rászorulóknak, a többiek pedig az ételcsomagok és a logikai játékok készítésében, valamint a konzervek csomagolásában vették ki részüket.

A kezdeményezés megvalósításában ezúttal is a Magyar Élelmiszerbank Egyesület volt a segítségünkre. Ismét a szervezet székhelye volt a program bázisa: itt zajlott a főzés, a konzervek címkézése és a játékok elkészítése, festése.

Egyetlen napon, néhány óra alatt összesen 570 adag meleg étel készült, amiket a Myrai Vallási Közhasznú Egyesület szociális intézményeiben ellátott hajléktalanok részére juttattunk el.

A szervezők mindig kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az ételeket kizárólag minőségi alapanyagokból, változatos és tápláló hozzávalókból készítsük, ügyelve arra is, hogy ne keletkezzen felesleg. Szintén fontos szempont a szervezésnél, hogy az ételadagokat közvetlenül a kedvezményezett szervezet kapja meg, méghozzá a lehető leggyorsabban.

A főzés mellett a segítő kezek 53 ezer konzervet címkéztek fel: ami a rászorulóknak összesen 13 250 ételcsomagot jelent.

Hagyományainkhoz hűen a JótéKonyhán nem csupán azokat vártuk, akik tudnak és szeretnek főzni, hanem azokat is, akik barkácsolásban vagy festésben jeleskednek. Ők a nap során 70 gyermekjáték-készletet készítettek el, melyeket az Élelmiszerbank az Édes száj elnevezésű pályázata keretében hátrányos helyzetű gyermekeknek juttat el.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.