Már fizetési kérelmet is küldhet OTP-s partnereinek

Publikálva: 2020. október 26. fejlesztések

Új lehetőséggel bővült az azonnali fizetési szolgáltatás: az OTP Bank ügyfelei már fizetési kérelemmel is kezdeményezhetnek átutalást azon partnereiknél, akik szintén a hitelintézet ügyfelei. Egy fizetési kérelem címzettje szabadon dönthet arról, hogy a kérelem elfogadásával elindítja-e a kért átutalást vagy sem.

A fizetési kérelem egy olyan üzenet, ami önmagában nem jár pénzmozgással, ám küldője átutalást kezdeményez a saját részére a kérelem címzettjénél, aki szabadon dönthet arról, hogy a kérelem elfogadásával elindítja-e a kért átutalást, vagy elutasítja, esetleg figyelmen kívül hagyja a kérést.

Ha a fizető fél jóváhagyja a kérelmet, átutalást indít, amelyet követően a kérelem küldője az azonnali fizetési szolgáltatáson keresztül másodperceken belül megkapja a kért összeget.

Az OTP Bank ügyfelei kezdetben kizárólag bankon belül vehetik igénybe az új szolgáltatást, tehát az OTP Bank más ügyfeleinek címezhetnek fizetési kérelmet, és csak a hitelintézet más ügyfeleitől kaphatnak ilyen üzenetet. Mivel fizetési kérelem indítása és megválaszolása az OTPdirekt internetbank (Utalások/Fizetési kérelmek menü) és az OTP SmartBank (Új kérelem és Kérelmek listája menü) szolgáltatáson keresztül lehetséges, csak olyan címzettnek küldhető fizetési kérelem, aki rendelkezik az említett szolgáltatások valamelyikével.

A fizetési kérelemnek tartalmaznia kell a küldő által kért összeget és minden olyan adatot, amely egy átutalás elindításához minimálisan szükséges.

További részletek az új szolgáltatásról ezen az oldalon olvashatók.

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.