Tíz millió forinttal támogatta az OTP Bank a viharkárosult Jánoshidát

Publikálva: 2023. szeptember 11. támogatás, szponzoráció, adományozás

Komoly károkat szenvedett el Jánoshida 2023. június 23. éjjel, amikor orkán erejű szél csapott le a községre. Az OTP Bank tíz millió forint összeggel támogatta a község önkormányzatát a viharkárokkal kapcsolatos helyreállítási munkálatok fedezésére.

Heves esőzéssel járó vihar és tornádószerű szél csapott le júniusban Jánoshidára, ezzel óriási károkat okozva a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei községben.Az erős széllökések és az intenzív esőzés során közel 400 lakóépület sérült meg: leginkább a tetőt bontotta meg a forgószél, de számtalan esetben történt beázás, szakadt le a födém vagy ment tönkre az álmennyezet. A vihar a kerítéseket sem kímélte, azokat vagy megrongálta, vagy kidöntötte, emellett több fa is rádőlt a villanyvezetékekre, tetőkre. A temetőben több sír beszakadt és a sportpálya elemei is megrongálódtak. A település útjai az éjszaka folyamán szinte teljesen járhatatlanná váltak, de az áram sem működött, ahogy világítás sem volt az utcákon.

A károk felszámolását szinte azonnal megkezdte az önkormányzat a tűzoltóság és a katasztrófavédelem bevonásával, a gyors beavatkozás legalább 100 család életét mentette meg vagy sérülését előzte meg. Az azonnali lépések, a hatékony védekezés, a mentés, a károk felszámolása és orvoslása jelentős önkormányzati finanszírozást, előre nem látható, nem tervezett kiadásokat igényelt az egyébként is forráshiánnyal küszködő település költségvetéséből.

A terhek csökkentése érdekében Eszes Béla, Jánoshida polgármesterének megkeresése mentén az OTP Bank 10 millió forintot adományozott a településnek a kiadások megtérítésére. Az összeget 2023. szeptember 8-án egy esemény keretében adta át Barkó József, az OTP Bank Kelet-magyarországi Régió vezetője Jánoshida polgármesterének, Eszes Bélának a Jánoshidai Polgármesteri Hivatalban.

Jánoshidai támogatás
Jánoshidai támogatás

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.