Véradási rekord a bankokban

Publikálva: 2022. október 11. támogatás

3000 egység vérkészítménnyel segítették a banki dolgozók az országos vérellátást a harmadik Banki Véradók Hetén.

A Magyar Bankszövetség által életre hívott Jótett Bank program keretében harmadik alkalommal rendezték meg országszerte a Banki Véradók Hetét 2022. szeptember 26. és október 7. között. Az OTP Bank munkatársai évente több alkalommal adnak vért a fővárosban és vidéken is, a bankszektor kezdeményezéséhez így két vidéki helyszín is csatlakozott.

Az esemény a magas jelentkezői létszám miatt kéthetesre bővült. Ennek eredményeként az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt a leadott vérből rekord mennyiségű, 3000 ember számára elegendő vért, vérkészítményt tud biztosítani.

Nagy Sándor, az OVSZ főigazgató-helyettese a zárónapon elmondta: a banki dolgozók által felajánlott többlet vér számukra biztonságot és kiszámíthatóságot jelent. Kiemelte, hogy a résztvevők 13 százaléka első véradó volt, akik közül többen rendszeres véradókká válhatnak.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a személyes példamutatás és társadalmi felelősségvállalás jelentőségéről beszélt, hozzátéve, hogy a jelentkezők száma évről évre dinamikusan nő. A banki kollégák mellett külön köszönetét fejezte ki az eseményt támogató minisztériumi és jegybanki vezetőknek, köztük Nagy István agrárminiszternek és Kandrács Csabának, az MNB alelnökének.

A programsorozathoz kapcsolódóan a Magyar Bankszövetség a Médiaunió Alapítvánnyal plakátpályázatot hirdet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói körében. A cél az, hogy a fiatal, kortárs művészek alkotásain keresztül hívják fel a magyar társadalom, főként a fiatalok figyelmét a véradás fontosságára.

Vérkészítménnyel segítették a banki dolgozók az országos vérellátást
Fotó: Egyed Péter

Ez a böngésző sajnos nem tudja megjeleníteni a honlapunkat.

Kérjük, használja a legfrissebb Chrome, Firefox, Internet Explorer vagy Edge böngészőt.

Az Ön teendője:

  • nyisson új oldalt a fenti böngészők valamelyikén,
  • másolja be honlapunk linkjét a böngészősávba, és nyomja meg az Entert,
  • és már használhatja is az oldalunkat.

Ha kérdése van, írjon nekünk az e-mail címen!

Your browser is not compatible with this site. Read more.